Kuvista kokoelmaksi -näyttely tuo esille kaikkien kaupunkilaisten yhdessä omistamaa taidetta 19.9. alkaen

Syksyllä 2020 Kimmo Pyykkö -taidemuseossa nähdään kaikkien kaupungilaisten yhdessä omistamaa kuvataidetta, kun Kuvista kokoelmaksi -näyttely avautuu 19.9.2020. Näyttely on koottu Kangasalan kaupungin taidekokoelmasta.
Anssi Kasitonni on yksi Kuvista kokoelmaksi -näyttelyn taiteilijoista.

Anssi Kasitonni: Diana, 2010, serigrafia

Taidemuseon syksyn näyttelyssä Kuvista kokoelmaksi – Kangasalan kaupugin taidetta tarkastellaan esimerkein, miten julkinen taidekokoelma syntyy ja karttuu.  Julkinen taidekokoelma näyttäytyy kaupunkilaisille edustusmuotokuvina valtuustosalissa, taidegrafiikkana työhuoneissa ja terveyskeskusten odotustiloissa, kuvituksina koulujen ja päiväkotien seinillä, veistoksina puistoissa ja aukioilla sekä seinämaalauksina lähiöissä.

Kangasalan kaupungin taidekokoelma on karttunut vuosikymmenten ajan kuvataiteen tilaustöinä ja ostoina sekä lahjoituksina. Kokoelman taiteilijat ovat paikallisia ja pirkanmaalaisia, mutta kokoelmassa on kuvataidetta myös Kangasalan kaupungin ystävyyskuntien kuvataiteilijoilta. Kokoelmaan kuuluu lähes 350 teosta, joista näyttelyyn poimitaan esimerkkejä virallisista edustusmuotokuvista, koulujen ja päiväkoteihin sijoitetuista kuvataiteesta sekä kirjastoissa esillä olevasta kaikkien kaupunkilaisten yhdessä omistamasta taiteesta tekstiilitaiteesta taidegrafiikkaan.

Näyttelyn videosarja esitellään myös kouluille ja virastoihin valmistuneita paikkaan sidottuja teoksia ja installaatioita. Videosarjassa tekijät kertovat teostensa valmistumisvaiheista ja teemoista. Kuvataitelijat Jouko Pullinen ja Juha Merta kertovat Sariolan koululle valmistuneesta moniosaista yhteisteoksesta Orbis Terrarum ja Virve Lilja ja Ilkka Pitkänen Pitkäjärven koulun yhteisteoksesta Kädellinen.

Näyttelyyn on valittu teoksia seuraavilta taiteilijoilta mm. Kaarlo Enqvist-Atra, Riikka Juvonen, Kimmo Kaivanto, Anssi Kasitonni, Berndt Lagerstam, Tuula Lehtinen, Carl-Henning Pedersen, Kimmo Pyykkö ja Reino Viirilä.

Näyttelyn on kuratoinut taidemuseon intendentti Soila Kaipiainen.

Kuvista kokoelmaksi – Kangasalan kaupungin taidetta on esillä Kimmo Pyykkö -taidemuseon 1. ja 2. kerroksessa 19.9.2020-3.1.2021.

Kutsu yleisölle: Näyttelyn avajaiset = avoimet ovet la 19.9. klo 11-17
Kuvista kokoelmaksi -näyttely avataan ja yleisö pääsee tutustumaan syksyn näyttelyyn maksutta koko päivän ajan.

Näyttelyn oheisohjelma
Taidemuseon syksyn oheisohjelma liittyy näyttelyyn. Syksyn aikana näyttelyvieraat pääsevät osallistumaan taideluentosarjaan, työpajoihin, Senioripäiviin sekä yleisöopastuksille.

Turvallinen näyttelykäynti
Taidemuseon on sitoutunut noudattamaan viranomaisten ohjeistuksia koronapandemian hillitsemiseksi. Ohjeet turvalliseen museovierailuun ›