Kuvanveistäjä Reijo Hukkasen Luontopolku-näyttely avautuu Kimmo Pyykkö – taidemuseossa 27.1.2018

Kuvanveistäjä Reijo Hukkasen näyttely Luontopolku on esillä Kimmo Pyykkö -taidemuseossa 27.1.–27.5.2018. Hukkasen tuoreita, 2017 vuonna syntyneitä teoksia nähdään taidemuseon kahdessa kerroksessa.
Reijo Hukkasen teos Luontopolku (2017) on esillä Kimmo Pyykkö -taidemuseossa samannimisessä näyttelyssä.

Reijo Hukkanen, Luontopolku, 2017. Kuva: Raimo Ahonen

Luontopolku-näyttely koostuu Reijo Hukkasen lähes kahdestakymmenestä uudesta teoksesta, joita on täydennetty vanhemmilla teoslainoilla Oulun ja Rovaniemen taidemuseoiden sekä Kansallisgalleria Kiasman kokoelmista.

Oululaisen Reijo Hukkasen (s.1946) taiteilijaura alkoi 1970-luvulla taidemaalarina. Hänet tunnettiin väkevänä ja rosoisena ekspressionistina, joka kuljetti kankaalle kujeilun ja huumorin, sanaleikit ja inhimillisyyden. Maalaamisen luontevana jatkumona kaksiulotteinen ilmaisutapa kasvoi 1980-luvulla veistoksiksi ja esinekoosteiksi.

Reijo Hukkanen on tarkkakatseinen keräilijä ja hienovarainen veistäjä, jonka Pikisaaren työhuoneessa vuosikymmeniä varastoidut tai vasta eilen löydetyt osat, esineet ja kappaleet löytävät paikkansa paljon puserrettujen työtuntien jälkeen. Koneistetut osat, puretut kappaleet ja hylätyt esineet saavat uuden elämän Hukkasen käsien kautta rikkaissa, leikkisissä ja huolella rakennetuissa veistoksissa.

Reijo Hukkanen opiskeli Taideteollisessa oppilaitoksessa 1967–1971. Hänen maalauksiaan ja veistoksiaan on lukuisissa julkisissa kokoelmissa. Hukkasen tunnetuimpiin julkisiin teoksiin lukeutuu Laulupuut (2012) Musiikkitalon edustalla Helsingissä.

Hukkanen on Suomen kuvanveistäjäliiton kunniajäsen ja hänet palkittiin 2012 Pro Finlandia -palkinnolla.

KUTSU MEDIALLE

Mediatilaisuus Kimmo Pyykkö -taidemuseossa to 25.1.2018 klo 14 alkaen. (Kangasala-talo, Kuohunharjuntie 6)

Intendentti Soila Kaipiainen avaa tilaisuuden, jonka jälkeen Reijo Hukkanen esittelee Luontopolku-näyttelyn ja kertoo taiteensa tekemisen lähtökohdista. Taiteilija on haastateltavissa tilaisuuden päätteeksi. Tilaisuudessa on tarjoilua.

Ennakkoilmoittautuminen tilaisuuteen viimeistään ke 24.1. mennessä sähköpostitse taidemuseo@kangasala-talo.fi tai 050 3001391. Haastattelumahdollisuuksia on varattu erityisesti sähköiselle medialle myös näyttelyn ripustuksen yhteydessä.

Making of Luontopolku

Miten teokset löytävät paikkansa ja miten teosvalinnat tehtiin? Kuvanveistäjä Reijo Hukkanen on tavattavissa ja haastateltavissa näyttelyn ripustuksen yhteydessä tiistaina 16.1.2018. Sovi haastatteluaika: taidemuseo@kangasala-talo.fi tai 050 3001391.

Näyttelyn mediakuvia:

https://www.dropbox.com/sh/1v7ec6koj7basb4/AAAbBadzWZHPoU7kXBdNr90ka?dl=0 Tiedostojen nimissä taitelija, teostiedot ja kuvaajan nimi.

Lisätietoja:

Reijo Hukkanen