Kuvanveistäjä Kimmo Pyyköstä julkaistaan lyhytelokuva. Taiteilija täyttää joulukuussa 80 vuotta.

Kuvanveistäjä, professori Kimmo Pyykkö täyttää 20.12.2020 80 vuotta, ja Kimmo Pyykkö -taidemuseo juhlistaa syntymäpäivää julkaisemalla taiteilijasta lyhytelokuvan. Lyhytelokuvassa Pyykkö muistelee Kangasalla vietettyä lapsuuttaan ja nuoruuttaan sekä uransa alkua.
Heikki Mäenpää haastattelee Kimmo Pyykköä Pitkän matkan ateljee -näyttelyssä.

Heikki Mäenpää haastattelee Kimmo Pyykköä Pitkän matkan ateljee -näyttelyssä. Kuva: Harjula Production

Kimmo Pyykkö – Korvenperältä kuvanveistäjäksi -lyhytelokuva perustuu haastatteluihin, jotka tehtiin keväällä 2020 juuri ennen koronapandemian alkua. Lyhytelokuvassa Pyykkö kertoo lapsuus- ja koulumuistoistaan Kangasalla, taideopinnoista Helsingissä ja 1960-luvun tuotannosta. Luontokokemukset Kangasalla, erityisesti Haralanharju ja Vesijärvi, olivat Pyykölle tärkeitä, mistä hän ammensi aiheita ja tunnelmia tuotantoonsa vuosikymmeniksi eteenpäin. Helsingin Tunturikadun työhuone, ns. Alahuone, oli vaatimaton ja ikkunaton työtila, jossa valmistui rautakauden teoksia vuoden 1967 läpimurtonäyttelyyn. Vuonna 1968 hänelle myönnettiin Kritiikin kannukset -palkinto ensimmäisenä kuvataiteilijana.

Haastattelujen lisäksi Kimmo Pyykkö – Korvenperältä kuvanveistäjäksi -lyhytelokuvassa nähdään myös arkistomateriaaleja mm. kuvamuistoja kuvanveistäjän kotialbumista ja lehtiartikkeleita. Aikaismuistoja kertoo Pyykön nuoruuden ystävä ja luokkatoveri Pertti Soininen. Lyhytelokuvassa esitellään myös taiteilijan 1960-luvun tuotantoa, jota on esillä museokokoelmissa ympäri Suomea.

Heikki Mäenpään & Tuotantoryhmän lyhytelokuvan kesto on 15 minuuttia, ja se on Harjula Production Ltd:n ja Kimmo Pyykkö -taidemuseon yhteistuotantoa. Lyhytelokuvan ensi-esitys on 16.12.2020 ja se on katsottavissa taidemuseossa ja Kangasala-talon YouTube-kanavalla.

Lisätietoa Kimmo Pyyköstä ja hänen laajasta tuotannostaan Kimmo Pyykkö -taidemuseon verkkosivuilta ja taiteilijan verkkosivuilta.

Turvallinen näyttelykäynti taidemuseossa

Taidemuseo on avoinna normaalisti 22.12. asti, ja taidemuseo on sitoutunut noudattamaan viranomaisten ohjeistuksia koronapandemian hillitsemiseksi.

Ohjeet turvalliseen museovierailuun ›

Kuinka voimme auttaa?

Asiakaspalvelu ja lipunmyynti Ryhmä- ja
yritysmyynti
040 773 0148 0400 304 530
info@kangasala-talo.fi myyntipalvelu@kangasala-talo.fi

Kimmo Pyykkö -taidemuseossa tapahtuu

Tilaa tapahtumat sähköpostiisi
Uutiskirje lähetetään noin neljä kertaa vuodessa.

Seuraa meitä:

© 2019 Kangasala-talo Rekisteriseloste