Koko perhe räppää Kimmo Pyykkö -taidemuseon lasten lauantaina 21.3.

Lasten lauantaina 21.3. klo 10-12 pidetään koko perhettä osallistava räppityöpaja. Työpajan ohjaa kokenut sanataideohjaaja ja räppäri Simo Nieminen. Räppityöpaja on suunnattu lapsiperheille ja ala-asteikäisille ja sitä nuoremmille lapsille. Työpaja on maksuton. Lisäksi taidemuseoon on vapaa pääsy lapsiperheille Lasten lauantaina klo 14 saakka.
Kimmo Pyykkö -taidemuseon Lasten lauantain räppityöpajan ohjaa kokenut sanataideohjaaja ja räppäri Simo Nieminen.

Räppäri ja sanataideohjaaja (FM) Simo Nieminen Lasten lauantain räppityöpajassa helmikuussa. Taustalla osa Jussi TwoSevenin työstä Strix Nebulosa (2019). Kuva: Jenni Arjoranta / Kimmo Pyykkö -taidemuseo

Kuvataiteilija Jussi TwoSevenin taiteelliset juuret ovat graffitikulttuurissa, johon usein oleellisena osana liittyy myös hiphop-musiikki. Näyttelyn oheisohjelmassa lapsille tarjotaan mahdollisuus osallistua ohjattuihin räppityöpajoihin. Koko perheiden yhteisessä räppityöpajassa 21.3. luodaan ja lausutaan säepareja sekä tehdään rytmistä tarinaa ajankohtaisten ajatusten pohjalta. Työpajan ohjaa räppäri ja sanataideohjaaja (FM) Simo Nieminen, joka on pitänyt jo vuosia erilaisia sanataide- ja räppityöpajoja eri-ikäisille ihmisille.

-Työpajaan kannattaa tulla, jos uteliaisuutta löytyy musiikin tekemistä tai sanoittamista kohtaan. Työpajassa pääsee testaamaan rumpukonetta ja tekemään omaa biittiä sekä räppäämään omaa tekstiä ammattimaisessa ohjauksessa. Oman biitin tai kokonaisen kappaleen saa omakseen mp3 -muodossa, kertoo Simo Nieminen.

Simo Nieminen tekee myös itse musiikkia. Hän toimii tamperelaista veljeksistä koostuvan räppiduon Gynän ja Riken toisena osapuolena, Gynänä.

-Räppi imaisi minut mukaansa 14-vuotiaana. Fintelligenssin Voittamaton -musiikkivideo loksautti leuan; tällaistakin voi tehdä suomen kielellä. Löysin siis paikkani mitallisen runouden jatkumossa suomiräpin avulla. Suvussamme on ollut iso arvostus pirkanmaalaista runoutta kohtaan ja siksi olen ollut jo lapsena korvat auki suomenkielisen lausumisen suuntaan, avaa Simo Nieminen taustaansa.

Simo Niemisen ohjaama räppityöpaja perheille Lasten lauantaina 21.3. klo 10-12. Työpajaan ei ole ennakkoilmoittautumista ja se on maksuton. Lisäksi taidemuseoon on vapaa pääsy lapsiperheille Lasten lauantaina klo 14 saakka.