Kimmon päivänä 1.8. vapaa pääsy taidemuseoon

Kimmon nimipäivä 2.8. on vuotuinen Kimmo Pyykkö -taidemuseon maksuton tapahtumapäivä. Koska päivä osuu tänä vuonna maanantaille, jolloin museo on suljettu, juhlimme päivää jo edeltävänä päivänä su 1.8. Museon kolmanteen kerrokseen Pyykön elämäntyötä esittelevään pysyvään näyttelyyn tuodaan juhlapäivän kunniaksi muisto Pyykön pitkäaikaiselta ystävältä, kuvanveistäjä Kain Tapperilta (1930–2004). Esillä on Tapperin viimeiseksi jäänyt akvarellimaalaus ”Koira”.
Kuvanveistäjä, professori Kimmo Pyykkö ateljeessaan.

Kuvanveistäjä, professori Kimmo Pyykkö ateljeessaan. Kuva: Kuvatoimisto Kuvio Oy

Kimmo Pyykkö -taidemuseon Reidar Särestöniemi -kesänäyttely (3.7.-26.9.2021) on saavuttanut suuren suosion jo ensimmäisen aukioloviikkonsa aikana. Kesän tapahtumiin kuuluu perinteinen, taidemuseon nimikkokuvanveistäjän mukaan nimetty Kimmon päivä.

1.8. Kimmon päivä

Koska päivä osuu tänä vuonna maanantaille, jolloin museo on suljettu, juhlimme päivää jo edeltävänä päivänä. Museon kolmanteen kerrokseen Pyykön elämäntyötä esittelevään pysyvään näyttelyyn Pitkän matkan ateljee tuodaan juhlapäivän kunniaksi muisto Pyykön pitkäaikaiselta ystävältä, kuvanveistäjä Kain Tapperilta (1930–2004). Esillä on Tapperin viimeiseksi jäänyt akvarellimaalaus ”Koira”.

Päivän kunniaksi Kangasala-salissa näytetään koko päivän ajan Pyyköstä kertovaa haastattelufilmiä Korvenperältä kuvanveistäjäksi (Kimmo Pyykkö -taidemuseo / Harjula Production).

Taidemuseoon on koko päivän vapaa pääsy kaikille.

Ohjeet turvalliseen museovierailuun täällä.

Kimmo Pyykkö -museon aukioloajat

Ti-ke 11–17
To 11–19
Pe-la 11-17