Kimmon päivää juhlitaan taiteilijatapaamisilla ja ilmaisella sisäänpääsyllä

Kimmon nimipäivä 2.8. on vuotuinen Kimmo Pyykkö -taidemuseon maksuton tapahtumapäivä. Tänä vuonna päivän ohjelmaan kuuluu kaksi taiteilijatapaamista sekä maksuton sisäänpääsy taidemuseon näyttelyihin koko päivän ajan.
Kimmon nimipäivä 2.8. on vuotuinen Kimmo Pyykkö -taidemuseon maksuton tapahtumapäivä.

Kimmo Pyykkö: Omakuva, 1967, akvarelli. Kuva: Jussi Koivunen

Taiteilijatapaamisissa esittäytyvät tamperelainen taidemaalari Erno Peltonen, jonka näyttely Aamusta iltaan on nähtävillä Kangasala-talon Galleriassa sekä pitkän uran suomalaisen muotitaiteen parissa tehnyt Matti Seppänen, joka julkaisi kiehtovat muistelmansa Elämäntyönä muotitaide maaliskuussa. Taidemuseon näyttelyissä esillä ovat Kangasalan oma taidemaalari Einar Ilmoni sekä kuvanveistäjä, professori Kimmo Pyykkö, jonka Pitkän matkan ateljee on museon pysyvä perusnäyttely.

Erno Peltonen (s. 1978) valmistui Tampereen ammattikorkeakoulusta vuonna 2009, jonka jälkeen hän on asunut ja työskennellyt Tampereella. Lapsuutensa hän vietti Tuusulassa, aivan Tuusulan Rantatien varrella.

Kangasala-talon Galleriaan on parhaillaan ripustettuna Erno Peltosen näyttely, kahdeksan öljyväri- ja sekatekniikalla toteutetun teoksen kokonaisuus Aamusta iltaan. Suurin osa teoksista on valmistunut viimeisen vuoden aikana ja ne asettuvat figuratiivisen maalauksen perinteeseen.

Erno Peltosen näyttely Aamusta iltaan on avoinna Kangasala-talon Galleriassa 1.9.2019 saakka. Näyttely on Peltosen 16. yksityisnäyttely.

Lue lisää näyttelystä >

Näyttelyyn liittyvä taiteilijatapaaminen pidetään Kangasala-talon Galleriassa pe 2.8.2019 klo 14, jolloin Erno Peltonen on paikalla kertomassa työskentelystään ja näyttelyyn liittyvistä teoksista. Taiteilijatapaamiseen on vapaa pääsy.

Matti Seppänen (s. 1944) on Taideteollisesta korkeakoulusta valmistunut muotitaiteilija, pukusuunnittelija, teatteripuvustusten suunnittelija sekä miesten vaatteiden suunnittelun opettaja. Hän on tehnyt pitkän uran suomalaisen muotitaiteen parissa, mutta suuren yleisön keskuudessa hänet tunnetaan ehkä parhaiten Marimekolle 1999-2008 suunnittelemastaan Matti-mallistosta. Vuonna 2001 hänet nimitettiin taiteilijaprofessoriksi ja vuonna 2015 hänelle myönnettiin taiteilijaeläke.

Seppänen julkaisi maaliskuussa kiehtovat muistelmansa Elämäntyönä muotitaide toimittajanaan entinen kurssitoveri Taideteollisesta, toimittaja ja tietokirjailija Pirkko Vekkeli. Kirja on hurmaava kuvaus vaatimattomista oloista taiteen eturiviin nousseesta karjalaispojasta epätyypillisellä alalla. Se on samalla kuvaus jälleenrakennuskauden Suomesta, vaatetusteollisuuden noususta, lamasta ja suunnittelun merkityksestä.

Matti Seppänen kertoo urastaan ja muistelmateoksestaan taiteilijatapaamisessa Kangasala-talon Galleriassa pe 2.8.2019 klo 15. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Kimmo Pyykkö -taidemuseon kesänäyttelyssä kohdataan Kangasalan oma taidemaalari Einar Ilmoni. Odotetussa ja toivotussa näyttelyssä Ilmoni saa seurakseen muutamia opettajansa Helene Schjerfbeckin maalauksia. Heitä yhdisti samantapainen, hiljainen elämä ja samanlaiset teemat sekä tyylipyrkimykset taiteessaan.

Einar Ilmonin näyttely on esillä taidemuseon kahdessa kerroksessa 8.6.–1.9.2019.

Lue lisää näyttelystä >

Taidemuseon pysyvässä näyttelyssä tehdään matkaa kuvanveistäjä, professori Kimmo Pyykön Pitkän matkan ateljeessa. Kangasalla vietetystä lapsuudesta ja nuoruudesta alkanut tie johti taidekoulutukseen pääkaupunkiin ja monimuotoiseen uraan suomalaisella taidekentällä kuuden vuosikymmenen aikana.

Lue lisää näyttelystä >

Kimmo Pyykkö -taidemuseon näyttelyihin on Kimmon päivänä pe 2.8.2019 vapaa pääsy koko museon aukioloajan eli klo 11-17.

Kuinka voimme auttaa?

Asiakaspalvelu ja lipunmyynti Ryhmä- ja
yritysmyynti
040 773 0148 0400 304 530
info@kangasala-talo.fi myyntipalvelu@kangasala-talo.fi

Kimmo Pyykkö -taidemuseossa tapahtuu

Tilaa tapahtumat sähköpostiisi
Uutiskirje lähetetään noin neljä kertaa vuodessa.

Seuraa meitä:

© 2019 Kangasala-talo Rekisteriseloste