Kimmo Pyykkö -taidemuseossa tehdään yhteistyötä yliopistojen kanssa

Tampereen yliopiston sekä Hämeen kesäyliopiston opiskelijat järjestävät ohjattuja työpajoja Kimmo Pyykkö -taidemuseossa.
Tampereen yliopiston opiskelija Elna Rikkinen ohjaa työpajan Kulttuuri- ja hyvinvointitorin yhteydessä Kangasala-talossa la 20.4. klo 10-14. Vapaa pääsy!

Kuva: Elna Rikkinen

Dialogos – kuvan kaunis keskustelu -näyttelyn taiteilijapari m&p eli kasvatustieteen tohtori, taidemaalari Juha Merta ja taiteen tohtori, taidegraafikko Jouko Pullinen ovat tehneet pitkän uran Tampereen yliopistossa opettajankouluttajina.

Näyttely on osa Taideyliopiston valtakunnallista Taiteet ja digi -hanketta. Merta ja Pullinen ovat suunnitelleet myös näyttelyn pedagogisen osuuden yhdessä Ympäristökasvatuksen professori Kirsi Pauliina Kallion sekä Tampereen yliopiston opiskelijoiden kanssa.

”Museon työpajatoiminta tarjoaa myös mahdollisuuksia taiteen tekemiseen. Täällä jokainen kävijä voi olla taiteilija.” Taiteilijapari kommentoi.

Tämä ajatus toteutuu Kimmo Pyykkö -taidemuseossa opiskelijoiden ohjaamissa työpajoissa.

Opiskelijoiden järjestämät tapahtumat:

Ympäristökasvatuskokeilu to 18.4.
Helmi Kangas, Tuomas Kauppinen ja Nea Nieminen ovat Tampereen yliopistossa luokanopettajaopiskelijoita. Maisterivaiheen syventävän Ympäristökasvatuskokeilut -kurssin ideana on toteuttaa yhteistyötahon kanssa kokeilu ympäristökasvatukseen liittyen. Kokeilu toteutetaan yhteistyössä Kimmo Pyykkö -taidemuseon kanssa kohderyhmänämme Suoraman koulun neljäsluokkalaiset. Kokeilu koostuu kolmesta osasta: alustustunti luokan kanssa keskiviikkona 17.4., museovierailu 18.4. sekä purkutunti 22.4.

Kokeilussa ideana on empatian lisääminen luontoa kohtaan sekä luontosuhteen muuttaminen. Luontosuhde ei ole stabiili, vaan ajassa ja paikassa muuttuva suhde. Oppilaat ymmärtävät ja hahmottavat luontoa omasta perspektiivistään käsin ja heidän kokemuksensa ja tunteensa muovaavat heidän ajatteluaan. Vahvistamalla empatian kokemusta luontoa kohtaan muutetaan oppilaiden suhtautumista luontoon kokonaisvaltaisesti.

Ohjattu työpaja: Kangasala – ennen, nyt, tulevaisuudessa la 20.4.
Tampereen yliopiston opiskelija Elna Rikkinen ohjaa työpajan Kulttuuri- ja hyvinvointitorin yhteydessä Kangasala-talossa la 20.4. klo 10-14. Kaikille avoin. Vapaa pääsy!

Ohjatussa non-stop työpajassa pääset vertailemaan vanhanaikaisia ja nykyisiä valokuvia Kangasalta, sekä pohtimaan niiden kautta kaupungin muutosta ja siihen vaikuttavia tekijöitä. Lisäksi työpajassa luodaan itse kuva tulevaisuuden Kangasalasta, taiteen tai kirjoituksen kautta.

Työpaja kuuluu osaksi kasvatustieteiden syventäviä maisteriopintoja ja Ympäristökasvatuskokeilut -kurssia. Projektit toteutetaan käytännön yhteistyökumppaneiden kanssa. Kurssin vetäjänä toimii ympäristökasvatuksen professori Kirsi Pauliina Kallio.

Sanataidetyöpaja to 25.4. ja to 2.5.
Kangasalalainen sanataideohjaajaopiskelija Tiina Korhonen Hämeen kesäyliopistosta ohjaa Sanataidetyöpajan kahtena torstai-iltana 25.4. ja 2.5. klo 17.30-19!

Sanataidepaja on kaikille avoin ja maksuton. Työpaja pohjautuu Juha Mertan ja Jouko Pullisen näyttelyyn Dialogos – kuvan kaunis keskustelu.

Työpajoissa tehdään ohjattuja kirjoitusharjoituksia ja innoituksia sekä museotiloissa teosten äärellä että toisella tavalla syventyen pöytien ääressä. Työpajat sopivat kaikentasoisille kirjoittajille – myös niille, joiden kirjoitusharrastus on ehkä vielä odottanut alkamistaan. Työpajojen harjoitukset sopivat myös tilaisuudeksi tarkastella teoksia kirjoittamisen keinoin.

Illoissa keskitytään pääasiassa omaan kirjoittamiseen, mutta tunnustellaan kevyesti myös yhdessä tekemistä rennosti, hyvässä hengessä ja pakottamatta.

Työpajoissa on molemmilla kerroilla toisistaan riippumattomat, erilaiset sisällöt, joten voit valita osallistutko molempiin iltoihin vai pelkästään toiseen.

Otathan omat kirjoitusvälineet mukaan. Lämpimästi tervetuloa sanataiteilemaan museoon!

Lasten lauantai 11.5. klo 10
Lasten lauantain työpajan ohjaamassa Tampereen yliopiston opiskelijoita. Luvassa maksutonta, ohjattua tekemistä lapsille taidemuseon tiloissa. Inspiraatiota haetaan Dialogos – kuvan kaunis keskustelu -näyttelystä.

Työpari m&p:n näyttely Dialogos – kuvan kaunis keskustelu on avoinna 26.5. saakka taidemuseon 1. ja 2. kerroksessa.

Lue lisää: kimmopyykkotaidemuseo.fi

Medialle:

Lisää mediakuvia löytyy kuvapankistamme. Huomaathan, että kuvia ei saa rajata. Pidämme median edustajille tutustumiskierroksia näyttelyyn. Otathan yhteyttä ajan sopimiseksi.

Lisätietoja:

Museolehtori-tiedottaja
Julia Väisänen
0407730196
taidemuseo@kangasala-talo.fi

Kuinka voimme auttaa?

Asiakaspalvelu ja lipunmyynti Ryhmä- ja
yritysmyynti
040 773 0148 0400 304 530
info@kangasala-talo.fi myyntipalvelu@kangasala-talo.fi

Kimmo Pyykkö -taidemuseossa tapahtuu

Ole hyvä ja täytä alla oleva lomake liittyäksesi postituslistalle. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Seuraa meitä:

© 2019 Kangasala-talo Rekisteriseloste