Kimmo Pyykkö -taidemuseossa avajaisten kävijäennätys

Kimmo Pyykkö -taidemuseon kevätkauden näyttely, Dialogos – kuvan kaunis keskustelu, rikkoi lauantaina 27.1.2024 näyttelyn avajaisten kaikkien aikojen kävijäennätyksen. Dialogos-näyttelyn avajaisiin saapui noin 350 vierasta, jotka taiteilijat Juha Merta ja Jouko Pullinen toivottivat henkilökohtaisesti tervetulleiksi.
Dialogos – kuvan kaunis keskustelu -näyttelyn avajaiset Kangasala-salissa 27.1.2024, kuva: Tiia Ennala

Dialogos – kuvan kaunis keskustelu -näyttelyn avajaiset Kangasala-salissa 27.1.2024, kuva: Tiia Ennala

”Päästiinpä tämäkin näkemään, että taidenäyttelyn avajaisissa joutuu osa vieraista seisomaan kolmensadan istumapaikan täytyttyä. Erityisen iloisia olemme siitä, että nuoria oli paikalla sankoin joukoin. Tunnelma oli hieno, ja mikä tärkeintä, myös näyttely on jälleen jotain aikaisemmin kokematonta ja korkeatasoista. Taide edellä mennään”, iloitsee Kangasala-talon toimitusjohtaja Timo Kotilainen.

Edellistä avajaisten kävijäennätystä piti hallussaan kesän 2018 näyttely Picassosta Pyykköön, joka esitteli lehtimies ja kustantaja Urpo ja Hymy Lahtisen sekä heidän poikansa Jeppe Lahtisen keräämää taidetta. Näyttelyn avajaisiin saapui tuolloin 220 kutsuvierasta.

Taidemuseon näyttelyiden avajaiset ovat viime vuodesta lähtien olleet kaikille avoimia tilaisuuksia. Tällä kerralla avajaistilaisuutta vietiin uuteen suuntaan, kun Kangasala-saliin katettiin klubikatsomo ja drinkkibaari. Ennen varsinaisen tilaisuuden alkua bändi soitti taiteilijoiden lempimusiikkia.

Puheiden lisäksi Dialogos-näyttelyn avajaisissa nähtiin mielenkiintoinen performanssi, jossa tieteen ja taiteen edustajat, ympäristökasvatuksen professori Kirsi Pauliina Kallio ja kuvantekijä Janne Hokkanen pelasivat vastakkain lautapeliä, josta tuli näyttelyn tuorein teos Spiel. Lisäksi Tampereen yliopiston opiskelijat esittivät oman performanssinsa.

Taidemaalari Juha Merta ja taidegraafikko Jouko Pullinen tekevät käsitteellistä taidetta keskinäisenä vuoropuheluna. Molemmat ovat myös toimineet pitkään Tampereen yliopistossa kuvataiteen opettajina.

Työpari m&p:n näyttely Dialogos – kuvan kaunis keskustelu on avoinna 26.5. saakka taidemuseon 1. ja 2. kerroksessa.

Lisätiedot:

Viestintä- ja markkinointipäällikkö
Päivi Harkko
050 300 1391
paivi.harkko@kangasala-talo.fi

Kuinka voimme auttaa?

Asiakaspalvelu ja lipunmyynti Ryhmä- ja
yritysmyynti
040 773 0148 0400 304 530
info@kangasala-talo.fi myyntipalvelu@kangasala-talo.fi

Kimmo Pyykkö -taidemuseossa tapahtuu

Ole hyvä ja täytä alla oleva lomake liittyäksesi postituslistalle. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Seuraa meitä:

© 2019 Kangasala-talo Rekisteriseloste