Kimmo Pyykkö -taidemuseon vuoden 2023 näyttelyt on julkaistu

Kimmo Pyykkö -taidemuseossa on vuonna 2023 esillä kolme mielenkiintoista, monipuolista näyttelyä, jotka keskittyvät muotoiluun, maalaukseen ja Kuntsin Säätiön kokoelmiin.
Erika Adamsson: DECADES – vuosikymmeniä -näyttely Kimmo Pyykkö -taidemuseossa 10.6. - 27.8.2023.

Erika Adamsson: Red Atmosphere (Petäjikkö) 2022. Öljy pleksille, 100 x 113. Kuvaaja: Erika Adamsson

Kimmo Pyykkö -taidemuseon vuoden 2023 näyttelyohjelmiston avaa Merja Palinin, Nina Ruokosen ja Helena Vaarin Metsätöitä -näyttely, joka on muotoilijaryhmä yhteinen matka suomalaiseen metsään. Kesällä 2023 esillä on turkulaisen taidemaalarin Erika Adamssonin maalauksia, joista uusimmat ovat saaneet innoitusta Kangasalan urkutehtaan historiasta. Syksyllä vuoden 2023 näyttelyohjelmiston päättää Aikalaisia ­­– 1960–70-lukujen taidetta Kuntsin Säätiön kokoelmasta -näyttely, joka esittelee Kimmo Pyykön kollegoiden töitä.

Merja Palin, Nina Ruokonen, Helena Vaari: Metsätöitä
28.1.–21.5.2023

Metsätöitä-näyttely on Merja Palinista, Nina Ruokosesta ja Helena Vaarista koostuvan muotoilijaryhmän yhteinen matka suomalaiseen metsään. Kipinä näyttelyn syntyyn on ollut suru ja huoli metsien tuhoutumisesta ja luonnon monimuotoisuuden katoamisesta. Näyttelyn teokset tarkastelevat yhteyttämme luontoon ja sen merkitystä kunkin oman taiteellisen työskentelyn lähtökohtana.

Kun havahdumme oman elämämme riippuvuuteen meitä ympäröivästä maailmasta, vastuu, kiitollisuus ja tarve aktiiviseen huolenpitoon planeettaamme kohtaan kasvaa. Metsät ja koko maapallon monilajinen elonkirjo ovat elämämme perusta. Olemme kietoutuneita yhteen. Suomen vanhoista luonnontilaisista metsistä on jäljellä enää muutama prosentti, ja lähes 80 % metsiemme luontotyypeistä on arvioitu uhanalaisiksi.

Näyttelyn missio on olla mukana puolustamassa viimeisiä vanhoja metsiämme. Näyttely rohkaisee positiiviseen aktivismiin – yhdessä toimimalla ylläpidämme elämää rakentavaa toivoa, ja hyviä asioita tapahtuu.

Näyttelyssä on esillä taideteollisen suunnittelijan Merja Palinin tekstiili- ja pintasuunnittelua, kuvataidekasvattaja ja tekstiilitaiteilija Nina Ruokosen video- ja valokuvateoksia, tekstiilitaiteilija ja käsityömestari Helena Vaarin kirkko- ja taidetekstiilejä. Lisäksi näyttelyssä ovat mukana äänitaiteilija Kirsi Ihalainen sekä videotuottaja Tuomas Ikonen.

Erika Adamsson: DECADES – vuosikymmeniä
10.6. – 27.8.2023

Erika Adamssonin DECADES – vuosikymmeniä on ­laaja yksityisnäyttely, joka esittelee poimintoja taiteilijan työskentelyn eri vuosikymmeniltä painottuen viime vuosien maalauksiin. Aika, nostalgia ja eri vuosikymmenten tunnelmat ovat keskeistä Adamssonin taiteessa. Uusimpien teosten innoittajana on toiminut Kangasalan urkutehtaan historia. Vanhat mustavalkoiset valokuvat sen historiasta ovat toimineet lähteinä maalauksille, joissa sivellin liukastellen ja välillä tarkentaen luo hetkiä menneestä ajasta pleksille ja alumiinille.

Erika Adamsson (s.1973) on turkulainen taidemaalari, joka on opiskellut Turun Piirustuskoulussa 1992–96. Hänen teoksiaan on ollut esillä niin yksityis- kuin kokoelmanäyttelyissäkin, mm. Tikanojan taidekodissa Vaasassa, Espoon modernin taiteen museossa EMMA:ssa, Forum Boxissa Helsingissä ja Makasiini Contemporaryssa Turussa. Adamssonille myönnettiin Suomen Taideyhdistyksen William Thuring nimikkopalkinto 2018.

Aikalaisia – 1960–70-lukujen taidetta Kuntsin Säätiön kokoelmasta
16.9.2023 – 7.1.2024

Mauno Hartman, Kain Tapper, Arvo Siikamäki, Kimmo Kaivanto, Kauko Lehtinen, Ahti Lavonen, Juhani Harri, Jaakko Sievänen, Gunnar Pohjola, Aarno Salosmaa, Juhani Linnovaara. He olivat kuvanveistäjä Kimmo Pyykön kollegoja 1960–70-lukujen suomalaisella taidekentällä. Silloiset nuoret, nyttemmin jo vankan klassisen nykytaiteen statuksen saaneet tekijät tunnettiin informalisteina, uusrealisteina, surrealisteina, Maaliskuun ryhmän jäseninä ja ns. Saran poikina, mutta myös konsuli Simo Kuntsin taidekokoelman keskeisinä taiteilijoina. Näyttelyn kuratoi Kuntsin Säätiön asiamies Anne-Maj Salin.

Kuinka voimme auttaa?

Asiakaspalvelu ja lipunmyynti Ryhmä- ja
yritysmyynti
040 773 0148 0400 304 530
info@kangasala-talo.fi myyntipalvelu@kangasala-talo.fi

Kimmo Pyykkö -taidemuseossa tapahtuu

Ole hyvä ja täytä alla oleva lomake liittyäksesi postituslistalle. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Seuraa meitä:

© 2019 Kangasala-talo Rekisteriseloste