Kimmo Pyykkö -taidemuseon vuoden 2022 näyttelyt

Kimmo Pyykkö -taidemuseon vuoden 2022 näyttelyt tuovat Kangasalle monipuolisesti suomalaisen kuvataiteen nimekkäitä tekijöitä. Keskenään eri teemaiset näyttelyt käsittelevät sirkuksen väkeä sekä lavalla että esirippujen takana, hevosia taiteessa ja niiden roolia suhteessa ihmiseen sekä kuvataiteilija Kimmo Kaivannon puhuttelevia teoksia uhatun luonnon ja sodan herättämistä aiheista.
Sirkusväkeä -näyttely Kimmo Pyykkö -taidemuseossa 19.2. – 22.5.2022.

Teemu Luoto: Hevoskaruselli, keramiikka. Kuva: Jussi Koivunen

Kimmo Pyykkö -taidemuseon näyttelyt 2022

SIRKUSVÄKEÄ 19.2. – 22.5.

Kevään näyttelyssä taidemuseo täyttyy värikkyydestä, vauhdista ja liikkeestä. Kangasalalaisista taiteilijoista sirkuksen maailmassa ovat liikkuneet tekstiilitaiteilija Virpi Kinnunen ja keraamikko Teemu Luoto. Heidän lisäkseen näyttelyssä nähdään useita kotimaamme taiteesta tuttuja nimiä sirkusaiheisilla teoksillaan mm. Taisto Ahtola, Kerttu Horila, Alice Kaira ja Tuulikki Pietilä. Teoksissa näkyy eri tekniikoita ja materiaaleja, kuten keramiikkaa, öljyvärimaalausta, veistoksia, grafiikkaa ja tekstiiliä. Lähemmin tiedotettavissa kevään yleisötapahtumissa on luvassa sirkusteemaisia tapahtumia kaikenikäisille.

HEVOSIA – HORSES 11.6. – 28.8.

Hevosvoimien teemavuosi Kangasalan matkailussa näkyy myös Kimmo Pyykkö -taidemuseon ohjelmassa. Kesällä museomme valtaavat hevoset, eivätkä mitkä tahansa hevoset: osa ratsuista kirmaa ja piehtaroi vapaana, osalla taas on selässään ratsastaja kuten vaikkapa marsalkka Mannerheim, nuori tyttö taikka cowboy. Jostakin rakkaasta hevosesta on jäljellä enää muisto, kuten kallo. Näyttelyn taiteilijoiden joukossa ovat mm. Nina Terno ja Kain Tapper, jotka molemmat tunnetaan hevosteemaisista teoksistaan. Näyttelyn kuratoi taidemuseon intendentti Soila Kaipiainen. Kesän yleisöohjelmat kytkeytyvät aiheiltaan näyttelyyn ja sen innoittamiin hevosaiheisiin tapahtumiin.

KIMMO KAIVANTO 17.9. – 8.1.2023

Syyskauden näyttely toteutetaan yhdessä Kimmo Kaivanto säätiön kanssa. FT Kimmo Sarje kuratoi näyttelyn Kimmo Kaivannon kantaaottavasta taiteesta. Kaivanto (1932–2012) oli yksi sukupolvensa merkittävimpiä suomalaisia kuvataiteilijoita, joka kantoi huolta luonnon tilasta sekä sodan ja väkivallan uhasta. Molemmat teemat näkyvät hänen 1960-70 -lukujen vaihteen tuotannossaan.

PARHAILLAAN TAIDEMUSEOLLA:

KIMMO PYYKKÖ: MATKALLA -66

Kimmo Pyykkö: Matkalla –66 kertoo Pyykön huikean vauhdikkaasta noususta suomalaisen kuvanveiston kärkinimiin 1960-luvulla ja ”rautakaudesta”, jolloin romuttamoilta kerätyt rautakappaleet saivat hänen teoksissaan uuden merkityksen. Näyttely juhlistaa Pyykön 60-vuotista taiteilijauraa vieden katsojat Kangasalan Vesijärven rannalle ja Helsingin Tunturikadun maanalaiseen Alahuoneeseen, joka toimi nuoren kuvanveistäjän ateljeena. Matkalla -66 on esillä taidemuseon 1. ja 2. kerroksessa 16.10.2021 – 30.1.2022. Näyttelyssä ja taidemuseon verkkosivuilla on nähtävissä dokumentti Korvenperältä kuvanveistäjäksi (Kimmo Pyykkö -taidemuseo & Harjula Production yhteistuotanto, 2020).

Katso ohjeet turvalliseen museovierailuun.

Kuinka voimme auttaa?

Asiakaspalvelu ja lipunmyynti Ryhmä- ja
yritysmyynti
040 773 0148 0400 304 530
info@kangasala-talo.fi myyntipalvelu@kangasala-talo.fi

Kimmo Pyykkö -taidemuseossa tapahtuu

Tilaa tapahtumat sähköpostiisi
Uutiskirje lähetetään noin neljä kertaa vuodessa.

Seuraa meitä:

© 2019 Kangasala-talo Rekisteriseloste