Kimmo Pyykkö -taidemuseon syksyn tapahtumakalenteri on julkaistu

Kimmo Pyykkö -taidemuseon julkaistu syksyn monipuolinen tapahtuma- ja kurssikalenteri huomioi erilaiset kohderyhmät. Tapahtumakalenterin suunnittelussa on pidetty mielessä taidemuseon toimintaa ohjaavat arvot ja yleisötyön tavoitteet: monipuolisia ja saavutettavia tapahtumia lapsista senioreihin. Taidemuseo haluaa myös tiivistää yhteistyötä paikallisten tahojen kanssa, ja antaa paikallisille osaajille, taiteen ja tieteen tekijöille mahdollisuuden tavata omaa yleisöä.
Vanikan palat -monologi Kimmo Pyykkö -taidemuseossa.

Vanikan palat (Mika Eerola), kuva: Susanna Lyly

Kesällä 2017 järjestimme yhteistyössä Valkeakoski-opiston kanssa yin jooga -kurssin, joka vastaanotettiin todella hienosti. Syksyllä yhteistyö opiston jatkuu ja Kuvataide- ja käsityökoulu Emilin kanssa alkaa. Pikkupeukut – vauvojen värikylpy kurssi on vauvaperheille suunnattu kuvataiteellinen työpaja, joka järjestetään yhteistyössä Kuvataide- ja käsityökoulu Emilin kanssa. Värikylpytapaamisia on syksyn aikana neljä ja ne järjestetään tiistaisin 3.10.2017 alkaen klo 10.30-11.30. Kurssimaksu on 50 €/perhe. Tämä on ensimmäinen kerta, kun kangasalalaiset perheet voivat osallistua värikylpykurssille omalla paikkakunnallaan.

Hetkiä -akvarellilla – Akvarellin illat luonnon ja rakennetun lumoissa -akvarellikurssin opettaja on Taiteen tohtori ja luontokartoittaja Laura Uimonen. Tapaamisia on kolme  (to 21.9., to 28.9. ja to 5.10. klo 17-19). Tapaamiset alkavat kävelyretkellä lähiympäristöön ja päättyvät akvarellipajaan taidemuseossa.  Kurssimaksu kolmelta kerralta on yhteensä 30 €/hlö. Kurssimaksu sisältää opetuksen, materiaalit ja museon pääsymaksun. Kurssi toteutetaan yhteistyössä Valkeakoski-opiston kanssa. Ilmoittautuminen sekä Pikkupeukkuihin että Akvarellin iltoihin on alkanut.

Kohtauspaikkana Kangasala -luentosarja on suunnattu kotiseutuhistorian, kuvataiteen ja sanataiteen ystäville. Luentosarja on maksuton ja sarjan teemat liittyvät Kohtauspaikkana Kangasala -näyttelyn taiteilijoihin, paikkakunnan historiaan ja alueella vaikuttaneisiin sanataiteen tekijöihin. Luennot järjestetään taidemuseossa 24.9. – 2.11.2017 ja niihin on vapaa pääsy.

Luentosarjan aloittaa taidemuseon intendentin ja kuraattori Soilan Kaipiainen su 24.9. klo 13 alkaen. Kaipiainen esittelee Kohtauspaikkana Kangasala -näyttelyn ja kertoo näyttelyn työvaiheista. Näyttely avataan la 16.9.2017. Lisätietoa näyttelystä myöhemmin.

Ulla Vehmasaho on sanataideohjaaja, FM, MJD, joka kertoo Sanataiteen Kangasalasta  torstaina 12.10. klo 17-18. Keitä ovat paikkakunnan sanataiteilijat? Miksi he kirjoittavat ja miten? Mitä mieltä he ovat kirjoittamisesta, kirjoista ja lukemisesta? Ja, kuvaa unohtamatta, miten sana ja kuva heidän tuotannossaan kohtaavat? Sanataiteilijoiden tekstien ja mielipiteiden kautta sukelletaan arkifilosofisesti myös sivistyksen ja historian merkitykseen.

Lokakuussa syvennytään FT Ella Viitaniemen luennolla Kangasalan kivikirkon rakentamiseen ja pitäjänyhteisöön 1700-luvun jälkipuoliskolla. Viitaniemi luennoi ti 31.10. klo 17-18 ja luentosarjan päättää taidemaalari Tiina Lamminen, joka tuo esille näkökulmia nykytaiteilijan suhteesta paikkaan ja taidehistoriaan. Taiteilijuuden voi kokea myös tutkijan roolissa. Lammisen osuus kuullaan su 26.11. klo 13 -14.

Tenavatorstait tarkoittaa tekemistä, touhua ja taidetta tenaville – se on pienten kulttuurikävijöiden oma taidehetki, jossa tutustutaan ajankohtaiseen näyttelyyn ja touhutaan. Tenavatorstait ovat maksuttomia ja ne järjestetään 19.10. ja 23.11. klo 9-11.

Taidemuseon näyttelytilat soveltuvat myös teatteritaiteen kokemiseen. Vanikan palat -monologi pohjautuu Hannu Väisäsen samannimiseen romaaniin ja kappale nähdään to 30.11. klo 18 taidemuseossa. Vanikan palat esittää Kangasalan Pikkuteatterin ohjaaja, näyttelijä ja monitaituri Mika Eerola. Musiikin teokseen on säveltänyt Radio Classicin päätoimittaja ja muusikko Mika Lintu. Ohjauksesta vastaa teatteriohjaaja Jyrki Tamminen. Dramatisoinnin on Väisäsen romaanin pohjalta tehnyt toimittaja Anne Välinoro. Liput esitykseen alk. 16 €.

Keväällä 2017 Kangasala-talon galleriassa oli esillä valokuvaaja Merja Tanhuan puhutteleva ja intiimi Muotokuvia -näyttely. Näyttelyn teokset olivat lasten muotokuvia, jotka olivat syntyneet Tanhuan ohjaamissa työpajoissa. Syksyllä mahdollistamme myös kangasalalaisille 7-13-vuotialle työpajan. Merja Tanhuan muotokuvapaja 7-13 -vuotiaille ma 16.10. klo 10-13 aloittaa syyslomaviikon.Maksuttomassa muotokuvapajassa lapset ja nuoret tutustuvat muotokuvausperinteeseen, laittavat oman persoonallisuutensa peliin ja saavat oman muotokuvan muistoksi

Kuinka voimme auttaa?

Asiakaspalvelu ja lipunmyynti Ryhmä- ja
yritysmyynti
040 773 0148 0400 304 530
info@kangasala-talo.fi myyntipalvelu@kangasala-talo.fi

Kimmo Pyykkö -taidemuseossa tapahtuu

Tilaa tapahtumat sähköpostiisi
Uutiskirje lähetetään noin neljä kertaa vuodessa.

Seuraa meitä:

© 2019 Kangasala-talo Rekisteriseloste