Kimmo Pyykkö -taidemuseon kevään yleisötapahtumien ohjelmiston Avaa Merja Palinin taiteilijatapaaminen

Kimmo Pyykkö -taidemuseon vuoden 2023 yleisötapahtumien ohjelmiston avaa Merja Palinin taiteilijatapaaminen. Kimmo Pyykkö -taidemuseossa esillä olevan Metsätöitä -näyttelyn muotoilija, taideteollinen suunnittelija Merja Palin käy tapaamisessa läpi 30-vuotista uraansa, jonka aikana on tehnyt kuosisuunnittelua kankaisiin, kodintekstiileihin, asusteisiin, paperituotteisiin, astioihin ja neuleisiin. Lisäksi Palin esittelee tapaamisessa Metsätöitä -näyttelyssä esillä olevia teoksiaan.
Interiöörikuva Metsätöitä -näyttelystä Kimmo Pyykkö -taidemuseossa. Kuvassa Merja Palinin teokset Kuosisuunnittelija luonnoksia ja inspiraation lähteitä (2018–2022) ja Kuosisuunnittelun satoa (2012–2022). Kuvaaja Jussi Koivunen.

Interiöörikuva Metsätöitä -näyttelystä Kimmo Pyykkö -taidemuseossa. Kuvassa Merja Palinin teokset Kuosisuunnittelija luonnoksia ja inspiraation lähteitä (2018–2022) ja Kuosisuunnittelun satoa (2012–2022). Kuvaaja Jussi Koivunen.

”Tämän vuoden alussa tuli kuluneeksi 30 vuotta siitä, kun aloitin teollisten kuosien suunnittelun. Olen koko työurani ajan kuvannut suunnittelemissani töissä suomalaisen luonnon monimuotoisuutta, kauneutta ja rikkautta. Suomalainen luonto on puhutellut minua monin tavoin ja töideni kautta olen saanut viedä luonnon elementtejä suomalaisiin koteihin suunnittelemieni sisustuskankaiden ja muiden tuotteiden kautta.”, Palin kertoo.

Palin on viime vuosina miettinyt, miten voi työnsä kautta tehdä luonnonsuojelutyötä. Tämän pohdinnan tuloksena on syntynyt Ikimetsä -kuosisarja vuonna 1995 perustetulle Luonnonperintösäätiölle, jonka kautta on kerätty varoja metsien suojeluun.

”Näyttelyn myötä haluan tuoda luontosuunnitteluuni ulottuvuuden, joka pohtii luonnon ja ihmisen yhteyttä myös kestävyysnäkökulmasta. Näyttelyn teema; metsä, saa rinnalleen vahvan pohdinnan luonnonsuojelusta ja meidän elintapojemme vaikutuksesta luontoon.”, Palin jatkaa.

Tervetuloa kuulemaan Merja Palinin mielenkiintoisen matkan vaiheista muotoilijatapaamiseen, joka järjestetään to 16.2. klo 17.30–19 Kimmo Pyykkö -taidemuseon toisessa kerroksessa. Tapaaminen ja näyttelyyn tutustuminen on osallistujille maksuton.

Seuraa myös tiedotusta Kimmo Pyykkö -taidemuseon muista taiteilijatapaamisista sekä kevään Lasten lauantai -työpajoista, joiden ohjaajina toimivat Metsätöitä -näyttelyn muotoilijat Merja Palin ja Nina Ruokonen. Ensimmäinen, Merja Palinin ohjaama Lasten lauantai -työpaja järjestetään la 18.2. klo 10–13.

Merja Palinin, Nina Ruokosen ja Helena Vaarin Metsätöitä -näyttely on esillä Kimmo Pyykkö -taidemuseon 1. ja 2. kerroksessa 28.1.–21.5.2023.

Lue lisää:

https://www.palindesign.fi/

Medialle

Mediakuvat löytyvät sivuiltamme. Kuvia ei saa rajata. Pidämme median edustajille tutustumiskierroksia näyttelyyn. Otathan yhteyttä museolehtori-tiedottajaan ajan sopimiseksi.

Lisätietoja:

Liisa Ahlfors
museolehtori, tiedottaja
040 773 0196
liisa.ahlfors@kangasala-talo.fi
Kimmo Pyykkö -taidemuseo
Kangasala-talo

Kangasala-talo on vuoden 2015 alussa avattu kulttuurikeskus, joka sijaitsee Kangasalan keskustassa 20 minuutin ajomatkan päässä Tampereen keskustasta. Kangasala-talossa sijaitsee 290-paikkainen konserttisali Kangasala-sali, Kimmo Pyykkö -taidemuseo sekä Kangasalan valtuustosali. Kangasala-talo Oy järjestää konsertteja ja muita kulttuuritapahtumia useille kohderyhmille ja vastaa Kimmo Pyykkö -taidemuseon sekä elokuvateatteri K-Kinon toiminnasta. Kangasala-talo Oy tarjoaa myös kokous-, juhla- ja ohjelmapalveluita. Arkkitehtuuritoimisto Heikkinen-Komosen suunnittelemalle Kangasala-talolle myönnettiin Vuoden betonirakenne 2015-palkinto ja Betonijulkisivu 2015 -arkkitehtuuripalkinto. Rakennus oli ehdolla vuoden 2015 Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon saajaksi.

Kuinka voimme auttaa?

Asiakaspalvelu ja lipunmyynti Ryhmä- ja
yritysmyynti
040 773 0148 0400 304 530
info@kangasala-talo.fi myyntipalvelu@kangasala-talo.fi

Kimmo Pyykkö -taidemuseossa tapahtuu

Ole hyvä ja täytä alla oleva lomake liittyäksesi postituslistalle. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Seuraa meitä:

© 2019 Kangasala-talo Rekisteriseloste