Kimmo Pyykkö -taidemuseon kevään taiteilijatapaamiset jatkuvat Helena Vaarin taiteilijatapaamisella

Kimmo Pyykkö -taidemuseon kevään 2023 taiteilijatapaamiset jatkuvat Metsätöitä -näyttelyn muotoilijan, tekstiilitaiteilija ja käsityömestari Helena Vaarin taiteilijatapaamisella. Lauantaina 1.4.2023 klo 12–13.30 Kangasala-talon Valtuustosalissa järjestettävässä taiteilijatapaamisessa Vaari käy läpi yli 30-vuotista uraansa kirkko- ja taidetekstiilien parissa ja esittelee muun muassa suunnittelemansa Tampereen piispa Matti Revon piispankaavun. Taiteilijatapaamisen jälkeen on Vaarin kirjan, Neula siveltimenä, julkistusjuhla Kulttuuriravintola Jalmarissa klo 14–15.
Tekstiilitaiteilija ja käsityömestari Helena Vaari

Helena Vaari Kimmo Pyykkö -taidemuseossa, Pyhtään Pyhän Henrikin kirkon valkoisen antependiumin edessä. Kuva: Jussi Koivunen.

Kimmo Pyykkö -taidemuseon kevään Metsätöitä -näyttelyn muotoilijoiden tapaamiset jatkuvat lauantaina 1.4.2023 klo 12–13.30 Kangasala-talon Valtuustosalissa Helena Vaarin taiteilijatapaamisella. Tekstiilitaiteilija ja käsityömestari Helena Vaarin (s.1963) käsistä on 35 vuoden aikana lähtenyt lähes 400 kirkko- ja taidetekstiiliä. Hän on suunnitellut ja valmistanut kuusi piispankaapua ja kirkkotekstiilit neljääntoista kirkkoon Suomessa.

”Tekniikkani on taidekäsityötä, jossa yhdistyvät vapaa taidekirjonta ja applikaatio. Maalaan ompelukoneella. Neula on sivellin ja kankaat sekä langat ovat värejä. Käytän aina laadukkaita kankaita ja lankoja – villaa, puuvillaa, silkkiä ja viskoosia. Jälki voi olla ohutta lankaviivaa tai paksua kolmiulotteista pintaa. Ihmisillä on lähiyhteys tekstiiliin. Tekstiili on lämmin, kotoinen ja ihoa vasten oleva tuttu materiaali. Tekstiilit ilmentävät tunteita, tilanteita, mielipiteitä ja arvoja. Pehmeää materiaalia on helppo lähestyä, tulee halu koskettaa kangasta. Kirkkotekstiilit puolestaan valmistettiin jo keskiajalla kirjomalla ja ompelemalla. Taidekirjontani pohjautuu vanhaan perinteeseen tämän päivän menetelmillä.” Vaari kertoo.

Helena Vaari esittelee taide- ja kirkkotekstiileitään sekä suunnittelemansa piispa Matti Revon piispankaavun Kimmo Pyykkö -taidemuseon taiteilijatapaamisessa lauantaina 1.4.2023 klo 12–13.30 Kangasala-talon Valtuustosalissa. Taiteilijatapaamisen jälkeen on Väyläkirjojen kustantaman ja Veijo Koivulan toimittaman Vaarin kirkkotekstiilejä esittelevän kirjan, Helena Vaari – Neula siveltimenä, julkistustilaisuus Kulttuuriravintola Jalmarissa klo 14–15. Kirja kokoaa sanoin ja kuvin Vaarin kirkkotekstiilit 35 vuoden ajalta yksiin kansiin. Helena Vaari – Neula siveltimenä on julkistusjuhlan jälkeen saatavilla myös Kimmo Pyykkö -taidemuseon museokaupasta.

Seuraa myös tiedotusta Metsätöitä -näyttelyn muotoilijoiden, Kirsi Ihalaisen ja Nina Ruokosen taiteilijatapaamisista, jotka järjestetään la 22.4.2023 klo 12–13.30 ja la 6.5.2023 klo 14.30–16 Kangasala-talon Valtuustosalissa ja Kimmo Pyykkö -taidemuseossa.

Merja Palinin, Nina Ruokosen ja Helena Vaarin Metsätöitä -näyttely on esillä Kimmo Pyykkö -taidemuseon 1. ja 2. kerroksessa 28.1.–21.5.2023.

Lue lisää:

www.helenavaari.fi ja www.kimmopyykkotaidemuseo.fi

Medialle

Mediakuvat löytyvät sivuiltamme. Kuvia ei saa rajata. Pidämme median edustajille tutustumiskierroksia näyttelyyn. Otathan yhteyttä museolehtori-tiedottajaan ajan sopimiseksi.

Lisätietoja:

Liisa Ahlfors
museolehtori, tiedottaja
040 773 0196
liisa.ahlfors@kangasala-talo.fi
Kimmo Pyykkö -taidemuseo
Kangasala-talo

Kangasala-talo on vuoden 2015 alussa avattu kulttuurikeskus, joka sijaitsee Kangasalan keskustassa 20 minuutin ajomatkan päässä Tampereen keskustasta. Kangasala-talossa sijaitsee 290-paikkainen konserttisali Kangasala-sali, Kimmo Pyykkö -taidemuseo sekä Kangasalan valtuustosali. Kangasala-talo Oy järjestää konsertteja ja muita kulttuuritapahtumia useille kohderyhmille ja vastaa Kimmo Pyykkö -taidemuseon sekä elokuvateatteri K-Kinon toiminnasta. Kangasala-talo Oy tarjoaa myös kokous-, juhla- ja ohjelmapalveluita. Arkkitehtuuritoimisto Heikkinen-Komosen suunnittelemalle Kangasala-talolle myönnettiin Vuoden betonirakenne 2015-palkinto ja Betonijulkisivu 2015 -arkkitehtuuripalkinto. Rakennus oli ehdolla vuoden 2015 Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon saajaksi.

Kuinka voimme auttaa?

Asiakaspalvelu ja lipunmyynti Ryhmä- ja
yritysmyynti
040 773 0148 0400 304 530
info@kangasala-talo.fi myyntipalvelu@kangasala-talo.fi

Kimmo Pyykkö -taidemuseossa tapahtuu

Ole hyvä ja täytä alla oleva lomake liittyäksesi postituslistalle. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Seuraa meitä:

© 2019 Kangasala-talo Rekisteriseloste