Kimmo Pyykkö -taidemuseon 2020 näyttelyvuoden taiteilijoina Jussi TwoSeven ja Reidar Särestöniemi

Graffitikulttuurista ja katutaiteesta ammentavan kuvataiteilija Jussi TwoSevenin näyttely avaa vuoden 2020 Kimmo Pyykkö -taidemuseossa. Oheisohjelma tarjoaa luentoja graffitikulttuurista ja urbaanista taiteesta. Kesäkuussa taidemuseon valtaa lappilainen kuvasto, kun Reidar Särestöniemen näyttely avautuu taidemuseossa.
Jussi TwoSevenin näyttely Kimmo Pyykkö -taidemuseossa keväällä 2020.

Jussi TwoSeven, ROAR²⁷, 2016, akryyli- ja spraymaali kankaalle, 305 x 494 cm.

Graffititaustaisen Jussi TwoSevenin näyttely esillä koko kevään

Tammikuussa 2020 avautuu Kimmo Pyykkö -taidemuseossa kuvataiteilija Jussi TwoSevenin näyttely, joka esittelee hänen kankaalle sekä suoraan seinälle maalattuja teoksia sekä animaatioita. Hän kuvaa teoksissaan villejä metsän eläimiä sekä urbaaneja kaupunkiympäristöjä. Jussi TwoSeven (s. 1983 Espoo) on helsinkiläinen katutaidetaustainen kuvataiteilija, jonka taiteelliset juuret ovat graffitissa. Jussi TwoSeven kasvoi graffitikulttuurin parissa ja perinteisen graffitin vaikutus on vieläkin nähtävissä hänen töissään. TwoSeven on tunnettu eleganteista ja fotorealistista maalauksista ja installaatiosta, joissa lukuisat yksityiskohdat on maalattu spraymaalilla ja sabluunoilla. Galleria- ja museonäyttelyiden lisäksi hän on tehnyt lukuisia seinämaalauksia kaupunkiympäristöön.

Jussi TwoSevenin näyttely Kimmo Pyykkö -taidemuseossa 25.1. – 17.5.2020

Kesän kynnyksellä avautuu Reidar Särestöniemen näyttely

Reidar Särestöniemen näyttely Kimmo Pyykkö -taidemuseossa kesällä 2020.

Reidar Särestöniemi, kuva: Kuvasiskot. Suomen valokuvataiteen museon kokoelma.

Kesällä 2020 Kimmo Pyykkö -taidemuseossa nähdään lappilaisen taiteilijan Reidar Särestöniemen näyttely. Särestöniemi (1925 -1981) eli ja työskenteli koko elämänsä opintoja lukuun ottamatta Lapissa, Kaukosen kylässä, lapsuutensa maisemissa, mutta matkusteli ja piti näyttelyitä ahkerasti myös ulkomailla. Arktiset alueet ja kotiseutu olivat hänelle sydämen asioita, hän puhui Lapin luonnon koskemattomuuden puolesta ja luonnonsuojelusta julkisesti. Reidar Särestöniemi on tunnettu värikylläisistä, vahvoista ekspressionistisista ja kokeellisistakin teoksista, joiden aiheena ovat lappilaisen maiseman jänkät, tunturit, joenmutkat, sekä eläin- ja fantasiahahmot, kuten porot, pässit, ilvekset, riekot, hylkeet ja taivaanjaarat.

Reidar Särestöniemen näyttely Kimmo Pyykkö -taidemuseossa 6.6. – 30.8.2020

Medialle

Jussi TwoSeven maalaa teosta taidemuseossa 13.-17.1., jolloin häntä voi tulla kuvaamaan ja haastattelemaan. Kaikille avoimet näyttelyn avajaiset la 25.1. klo 13-17.

Reidar Särestöniemen näyttelyn avajaiset la 6.6. klo 13-15.

Mediakuvat

Lisätietoja:

Soila Kaipiainen
intendentti
soila.kaipiainen@kangasala-talo.fi
p. 050 502 1036

Johanna Kangas
tiedottaja
johanna.kangas@kangasala-talo.fi
p. 040 773 0196

Kimmo Pyykkö -taidemuseo on vuonna 2015 avattu taidemuseo, joka sijaitsee Kangasala-talossa, Pirkanmaalla. Taidemuseon vaihtuvat näyttelyt esittelevät korkeatasoista kotimaista kuvataidetta kahdessa kerroksessa. Tällä hetkellä vaihtuvien näyttelyiden tiloissa on esillä Riitta Nelimarkan näyttely Bardo Bardo. Pysyvä näyttely Pitkän matkan ateljee taidemuseon kolmannessa kerroksessa avaa kuvanveistäjä Kimmo Pyykön elämän ja uran vaiheita. Taidemuseon yleisötyöhön kuuluvat yleisö- ja teemaopastukset, luennot ja taidepajat eri kohderyhmille.

www.kimmopyykkotaidemuseo.fi