Kimmo Pyykkö -taidemuseolla yleisöluentoja, Senioripäivä ja opastuksia

Kimmo Pyykkö -taidemuseolla on tulevalla viikolla luvassa FT Kimmo Sarjeen yleisöluento, syksyn ensimmäinen Senioripäivä opastuksineen sekä sunnuntaiopastus yleisölle.
Interiööri näyttelystä Kimmo Kaivanto – Politiikka ja poesia. Kuva: Jussi Koivunen

Kimmo Kaivanto – Politiikka ja poesia -näyttelyn yleisötapahtumat käynnistyvät keskiviikkona Senioripäivänä 28.9., jolloin senioreille pääsy taidemuseoon on koko päivän ajan 2e. Ohjelmaan kuuluu intendentti Soila Kaipiaisen opastuskierros näyttelyyn klo 13.

Kangasala-talossa vietetään samana päivänä 28.9. klo 14.00–15.30 Elokuvailtapäivää, jonka järjestävät yhteistyössä Kangasalan kirjasto, Valkeakoski-opisto ja Kangasala-talo. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Lisätietoja ohjelmasta täällä.

Senioripäivinä Kulttuuriravintola Jalmari tarjoaa jo aamupäivästä alkaen päivän lounaan klo 11-15 erikoishintaan 9,50e, ja burgeri-/salaattilounaan hintaan 11e senioreille. Eläkeläisille on tarjolla kaikkina arkilounaspäivinä klo 13-15 päivän lounas hintaan 9,50e, burgeri-/salaattilounas 11e. Tarjoukset ovat voimassa ravintolassa eläkeläiskortilla, eikä niitä voi yhdistää muihin ravintolan tarjouksiin.

Torstaina 29.9. filosofian tohtori, FT Kimmo Sarje luennoi taidemuseolla aiheesta “Kimmo Kaivannon taiteen ajankohtaisuus”. Luennolle on vapaa pääsy, ja luentovieraat voivat maksutta vierailla näyttelyssä. Kimmo Sarje toimii Kimmo Kaivanto – Politiikka ja poesia -näyttelyn kuraattorina sekä Kimmo Kaivanto säätiön puheenjohtajana.

Syksyn toinen yleisöluento pidetään 13.10., jolloin luennoitsijana on väitöskirjatutkija, valokuvataiteilija Lauri Eriksson aiheenaan “Kimmo Kaivannon kantaaottava taide 1960–1970-lukujen murroksessa: Käden ja sormien teema – ihminen, yhteiskunta ja taiteen historia“.

Luennot toteutetaan yhteistyössä Valkeakoski-opiston kanssa.

Jokaviikkoiset sunnuntaiopastukset jatkuvat taidemuseolla 25.9. klo 13. Opastus sisältyy pääsymaksuun (tai Museokortti).

Kimmo Kaivanto – Politiikka ja poesia (17.9.2022–8.1.2023) esittelee rakastetun tamperelaistaiteilija Kimmo Kaivannon (1932–2012) monipuolista ja aiheiltaan ajankohtaista tuotantoa 1960–70 -luvuilta. Näyttely toteutetaan yhdessä Kimmo Kaivanto säätiön kanssa ja sen on kuratoinut FT Kimmo Sarje. Näyttely on esillä taidemuseon 1. ja 2. kerroksessa 17.9.2022 – 8.1.2023.

Medialle

Mediakuvat löytyvät sivuiltamme. Kuvia ei saa rajata

Lisätietoja:

Elisa Wistuba Lorca
museolehtori, tiedottaja
elisa.wistuba-lorca@kangasala-talo.fi
Kangasala-talo

Kangasala-talo on vuoden 2015 alussa avattu kulttuurikeskus, joka sijaitsee Kangasalan keskustassa 20 minuutin ajomatkan päässä Tampereen keskustasta. Kangasala-talossa sijaitsee 290-paikkainen konserttisali Kangasala-sali, Kimmo Pyykkö -taidemuseo sekä Kangasalan valtuustosali. Kangasala-talo Oy järjestää konsertteja ja muita kulttuuritapahtumia useille kohderyhmille ja vastaa Kimmo Pyykkö -taidemuseon sekä elokuvateatteri K-Kinon toiminnasta. Kangasala-talo Oy tarjoaa myös kokous-, juhla- ja ohjelmapalveluita. Arkkitehtuuritoimisto Heikkinen-Komosen suunnittelemalle Kangasala-talolle myönnettiin Vuoden betonirakenne 2015 -palkinto ja Betonijulkisivu 2015 -arkkitehtuuripalkinto. Rakennus oli ehdolla vuoden 2015 Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon saajaksi.