Kimmo Pyykkö -taidemuseo täyttyy ohjelmasta Museoiden iltana 11.8.22

Kimmo Pyykkö -taidemuseon ohjelmassa tavataan Kangasalan kesäheppa Maikki, kuullaan kontrabasisti Ahti Lassilan Walking bass -sävelkierros ja päästään tutustumaan näyttelyihin opastuksilla.
Hevosia – Horses -näyttely Kimmo Pyykkö -taidemuseossa 11.6. – 28.8.2022.

Wilma Hurskainen: Consolers, 2016, pigmenttivedos, 75 x 110 cm

Museot avaavat jälleen ovensa Museoiden illassa torstaina 11.8. klo 17–22 Kangasalla. Kimmo Pyykkö -taidemuseoon ja sen ohjelmiin on vapaa sisäänpääsy tänä aikana kaikille kävijöille (Museokortilla ja alle 18-vuotiaat aina ilmaiseksi).

Kangasalan ihastuttava ja lempeä kesähevonen Maikki vierailee Kangasala-talon pihalla klo 17-18.

Klo 18 esiintyy kontrabasisti Ahti Lassila Walking bass –kierroksellaan (n. 30–45 min) luoden ainutkertaisen sävelmaailman Hevosia – Horses -näyttelyyn. Lassila kuvaa Walking bass –kierrostaan näin: “Suunnittelen jokaiseen tilaan ja näyttelyyn sopivia sävelaihioita, joita kehittelen pysähtyessäni soittamaan näyttelytilan eri pisteisiin. Teokset, tila ja akustisen kontrabasson äänimaailma tuottavat paikalla olijoille uudenlaisen taidekokemuksen.”

Klo 19 taidemuseon intendentti Soila Kaipiainen pitää opastetun kierroksen kuratoimaansa Hevosia – Horses -näyttelyyn, joka tuo Kimmo Pyykkö -taidemuseolle hevosaiheista taidetta lukuisilta suomalaisilta ja kansainvälisiltä taiteilijoilta. Näyttely on esillä taidemuseon 1. ja 2. kerroksessa.

Klo 20 taidemuseon opas Hannu Kylälaaso opastaa kävijät Kimmo Pyykön elämäntyötä esittelevään Pitkän matkan ateljee -näyttelyyn, joka on pysyvästi esillä taidemuseon 3. kerroksessa. Kolmannessa kerroksessa on esillä (ajalla 2.8.-28.8.) myös Pablo Picasson litografia Le vieux Roi (suom. vanha kuningas) vuodelta 1959. Näyttävä grafiikanlehti päätyi Kimmo Pyykön yksityiskokoelmaan harvinaisella vaihtokaupalla. Opastetut kierrokset kestävät noin tunnin ja niille mahtuu 25 ensimmäistä osallistujaa. Kangasala-talon tilat ovat esteettömät.