Kimmo Pyykkö -taidemuseo tarjoaa talvilomalla maksutonta ohjelmaa lapsille ja nuorille

Katutaidetaustaisen kuvataiteilija Jussi TwoSevenin näyttelyn oheisohjelmassa on maksutonta tekemistä talvilomaviikolla lapsiperheille ja nuorille. Lasten lauantaina 22.2. klo 10 -12 pidetään koko perhettä osallistava räppityöpaja. Lisäksi taidemuseoon on vapaa pääsy lapsiperheille klo 14 saakka. Nuorten päivää vietetään lauantaina 29.2. klo 13 - 16. Nuorille suunnattu graffitiluento klo 13, jonka jälkeen ohjelmassa on ohjattu graffitien luonnostelutyöpaja klo 13.30 -16.
Jussi TwoSevenin näyttely All Is One Kimmo Pyykkö -taidemuseossa 25.1. – 17.5.2020.

Jussi TwoSeven: Strix Nebulosa, 2019

Kuvataiteilija Jussi TwoSevenin taiteelliset juuret ovat graffitikulttuurissa, johon usein oleellisena osana liittyy myös hiphop-musiikki. Näyttelyn oheisohjelmassa lapsille ja nuorille tarjotaan talvilomalla mahdollisuus ohjattuihin räppi- ja graffitipiirustustyöpajoihin. Räppityöpaja on suunnattu lapsiperheille ja ala-asteikäisille sekä sitä nuoremmille lapsille, kun taas graffitien luonnostelutyöpaja on tarkoitettu yläasteikäisille sekä sitä vanhemmille nuorille. Molemmat työpajat ovat maksuttomia. Lisäksi on hyvä muistaa, että alle 18-vuotiaat lapset ja nuoret pääsevät Kimmo Pyykkö -taidemuseoon aina maksutta.

Räppityöpaja perheille Lasten lauantaina 22.2. klo 10-12

Koko perheiden yhteisessä räppityöpajassa luodaan ja lausutaan säepareja sekä tehdään rytmistä tarinaa ajankohtaisten ajatusten pohjalta. Lähde siis perheesi kanssa tekemään yhteistä rytmistä seikkailua ja pitämään hauskaa. Työpajan ohjaa räppäri ja sanataideohjaaja (FM) Simo Nieminen, joka on pitänyt jo vuosia erilaisia sanataide- ja räppityöpajoja eri-ikäisille ihmisille. Simo Nieminen toimii myös tamperelaista veljeksistä koostuvan räppiduon Gynän ja Riken toisena osapuolena, Gynänä. Työpajaan ei ole ennakkoilmoittautumista ja se on maksuton. Työpaja pidetään Kimmo Pyykkö -taidemuseossa. Lasten lauantaisin perheet pääsevät taidemuseoon maksutta aina klo 14 saakka.

Nuorten päivänä la 29.2. klo 13-16 graffitityöpaja ja puhetta graffiteista ja katutaiteesta

Nuorten päivänä kannattaa suunnata ensimmäiseksi graffititaidetaustaisen kuvataiteilija Jussi TwoSevenin näyttelyyn Kimmo Pyykkö -taidemuseoon, jonka jälkeen Kangasala-talon galleriassa pidetään klo 13 nuorille suunnattu graffitiluento klo 13. Luennolla kuullaan modernin graffitin ja katutaiteen historiasta sekä tämän hetken tilasta niin Suomessa kuin ulkomaillakin. Luennoitsijana Matti Lankinen tamperelaisesta katutaideyhdistys Spraycankontrolista.

Graffitipiirustustyöpaja alkaa klo 13.30 galleriatilassa. Piirustustyöpajassa perehdytään graffitien suunnitteluun ja piirtämiseen. Työpaja kestää n. 2 tuntia, eikä vaadi ennakkoon tietoa tai taitoja graffitien tekemisestä. Kimmo Pyykkö -taidemuseo tarjoaa välineet. Työpajaan mahtuu noin 30 osallistujaa. Ennakkoilmoittautumista ei tarvita. Työpajan ohjaavat Tomi Lastunen ja Niko Lehtola tamperelaisesta katutaideyhdistys Spraycankontrolista.

Lue lisää näyttelystä ›

Mediakansio ›