Kimmo Pyykkö -taidemuseo pääsi valtionosuuden piiriin

Tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen (kesk.) on nimennyt valtionosuuden piiriin 124 museota. Kimmo Pyykkö -taidemuseo pääsee ainoana uutena valtionosuuden piiriin Pirkanmaalta. Taidemuseolle myönnetään valtionosuuksina 3,5 henkilötyövuotta (92 930€). Kangasala-talon osana toimiva taidemuseo avattiin yleisölle 30.1.2015.
Kangasala-talo on Arkkitehtuuritoimisto Heikkinen-Komosen suunnittelema kulttuurikeskus Kangasalan keskustassa.

Kimmo Pyykkö -taidemuseo sijaitsee Kangasala-talossa, jonka on suunnitellut arkkitehtuuritoimisto Heikkinen-Komonen. Kuva: Tuomas Uusheimo

Opetus- ja kulttuuriministeriön luotsaama museoiden valtionosuusjärjestelmä uudistui. Uudistettu museolaki (314/2019) hyväksyttiin ja tulee voimaan vuoden 2020 alusta. Päätökset museoiden rahoituksista ja valtionosuuksista julkistettiin viime perjantaina 1.11.2019. Kimmo Pyykkö -taidemuseo pääsi ainoana uutena museona Pirkanmaalta valtionosuuden piiriin. Kimmo Pyykkö -taidemuseolle valtionosuuksia myönnettiin 3,5 henkilötyövuoden verran eli 92 930 €. Edellytyksinä valtionosuuksien maksamisille päätetyn suuruisina on, että eduskunta hyväksyy vuoden 2020 talousarvioesityksen.

– Pääseminen mukaan valtionosuusjärjestelmään on taidemuseollemme erittäin tärkeä asia. Paitsi rahaa, tuo se mukanaan vakiintuneen statuksen tasavertaisena ja tunnustettuna museotoimijana, sanoo toimitusjohtaja Timo Kotilainen ja jatkaa:

– Taidemuseon toimintaa on määrätietoisesti alusta saakka kehitetty kohti ammattimaisesti hoidettua taidemuseota. Oman kokoelman saaminen alkuvuodesta 2019 mahdollisti valtionosuuden hakemisen, kun muu osa toiminnasta täytti jo kriteerit. Tarvittavat pitkäntähtäimen suunnitelmat sekä suunnitelmat kokoelmien hoidosta ja kartuttamisesta saatiin myös nopealla aikataululla maaliin, yhteistyössä Kangasalan kaupungin kanssa. Tästä vielä iso kiitos kaupungin suuntaan nopeasta ja ratkaisukeskeisestä reagoinnista.

Myös taidemuseon toiminnasta vastaava Kimmo Pyykkö -taidemuseon intendentti Soila Kaipiainen on päätöksestä iloinen.

– Olemme tyytyväisiä, että työmme on huomioitu. Olemme pitäneet kiinni museoammatillisesta toiminnasta museon avaamisesta lähtien. Ammatillisesti kaikki jatkuu, kuten ennenkin, kertoo Kimmo Pyykkö -taidemuseon intendentti.

Tehdyt päätökset museon hyväksymisestä valtionosuuteen oikeutetuksi ovat voimassa toistaiseksi. Kriteerien täyttymistä arvioidaan neljän vuoden välein.

Lue lisää taidemuseosta

Medialle materiaalipankki

Lisätietoja:

Timo Kotilainen
toimitusjohtaja
Kangasala-talo/ Kangasala Arts Center
040 631 6400
timo.kotilainen@kangasala-talo.fi

Soila Kaipiainen
intendentti
Kimmo Pyykkö -taidemuseo
050 502 1036
soila.kaipiainen@kangasala-talo.fi

PL 31
Kuohunharjuntie 6
36201 KANGASALA
www.kimmopyykkotaidemuseo.fi

Kimmo Pyykkö -taidemuseo on vuonna 2015 avattu museo, joka sijaitsee Kangasala-talossa, Pirkanmaalla. Taidemuseon vaihtuvat näyttelyt esittelevät korkeatasoista kotimaista kuvataidetta kahdessa kerroksessa. Tällä hetkellä esillä on Riitta Nelimarkan näyttely Bardo Bardo. Pysyvä näyttely Pitkän matkan ateljee taidemuseon kolmannessa kerroksessa avaa kuvanveistäjä Kimmo Pyykön elämän ja uran vaiheita. Taidemuseon yleisötyöhön kuuluvat yleisö- ja teemaopastukset, luennot ja taidepajat eri kohderyhmille.

Kuinka voimme auttaa?

Asiakaspalvelu ja lipunmyynti Ryhmä- ja
yritysmyynti
040 773 0148 0400 304 530
info@kangasala-talo.fi myyntipalvelu@kangasala-talo.fi

Kimmo Pyykkö -taidemuseossa tapahtuu

Tilaa tapahtumat sähköpostiisi
Uutiskirje lähetetään noin neljä kertaa vuodessa.

Seuraa meitä:

© 2019 Kangasala-talo Rekisteriseloste