Kimmo Pyykkö -taidemuseo ja Mobilia ensi kertaa mukana Tampereen Museoiden yössä

Lauantaina 19.5. järjestettävä tapahtuma laajenee tänä vuonna Kangasalle. Kimmo Pyykkö taidemuseo ja Mobilia tarjoavat monipuolista ohjelmaa kaikenikäisille klo 17–22 välisenä aikana, muun muassa opastettuja kierroksia, työpajoja ja musiikkia.

Kuva: Jussi Koivunen

Museoiden yö on lähtöisen Keski-Euroopasta Berliinistä, jossa tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 1997. Tapahtuman idea on alusta saakka ollut, että kaupungin tai alueen museot ovat samana päivänä avoinna iltamyöhään tarjoten erityisohjelmaa kävijöille. Suomessa Tampere aloitti Museoiden yön järjestämisen vuonna 2008 ja tapahtuma järjestetään nyt 11. kertaa.

Tänä vuonna tapahtumassa on mukana 22 kohdetta, joihin pääsee hankkimalla 10 euron tapahtumarannekkeen tai kimppalipun 5 hengelle 25 eurolla.

Museokohteiden lisäksi rannekkeella pääsee paikallisbusseihin 40A, 40B ja 42, Mobilian museobussikuljetukseen sekä Kangasala-talon Armas-Klubille.

Rannekkeita on jo nyt myytävänä molemmissa museoissa ja tapahtumapäivänä kaikissa tapahtuman kohteissa.

Kimmo Pyykkö -taidemuseossa etsitään illan aikana pääkalloja, joita löytyy näyttelyistä ja teoksista. Omatoiminen ohjelma sopii lapsille ja vanhemmillekin. Tasatunnein näyttelyissä kuullaan kuvanveistäjä Reijo Hukkasen mielimusiikkia.

Oppaat ovat paikalla Reijo Hukkasen Luontopolku-näyttelyssä ja Kimmo Pyykön Pitkän matkan ateljeessa koko illan keskustelemassa teoksista ja kertomassa tarinoita niiden takaa.

Keskusteluoppaan kanssa voi ihmetellä ja keskustella teoksista omaan tahtiin. Reijo Hukkasen veistokset varmasti herättävät mielikuvituksen omiin tulkintoihin, kertoo Laura Pekkala Kimmo Pyykkö -taidemuseosta.

– Armas-Klubi Kangasala-talon puolella huolehtii siitä, etteivät museovieraat jää nälkäisiksi tai janoisiksi. Suosittelen klubia myös Museoiden yön jatkopaikaksi, sillä tunnelmasta vastaa Suomen ainoa rock’n’roll pianisti-laulaja Mr Breathless, Laura Pekkala jatkaa.

Mobilian ohjelmassa on illan aikana useita opastettuja kierroksia Linjakasta menoa -näyttelyyn, Rallimuseoon ja Mobilian kokoelmatiloihin.

Erityisjuttuna tarjoamme kuljetuksen vanhalla museobussilla Vapriikin pihasta tai Mobiliasta Vapriikkiin. Myös matkalta voi tulla kyytiin ja ostaa rannekkeen vaikkapa bussista, kertoo apulaisjohtaja Elina Ijäs Mobiliasta.

Alkuillasta tekemistä erityisesti lapsiperheille. Rahtarit liikennepuisto on avoinna ja työpajassa askarrellaan pyykkipojasta tai tyhjästä vessapaperirullasta kilpa-auto. Lisäksi tietysti kahvilamme ja museokauppa ovat avoinna, jatkaa Elina Ijäs.

Kimmo Pyykkö -taidemuseon ja Mobilian ohjelma kokonaisuudessaan liitteessä.

Tampereen Museoiden yö
Kimmo Pyykkö -taidemuseo ja Mobiliassa la 19.5. klo 17–22.

Rannekkeella myös Kangasala-talon Armas-Klubille.
Klo 21.30 alkaen esiintymässä Mr. Breathless Rock’n’ Roll Piano Man.

Tapahtumaranneke 10 €. Kimppalippu 25 € / enintään 5 henkilöä. Alle 7-vuotiaat maksutta.

Lisätietoja ja kaikki Museoiden yön kohteet tapahtuman verkkosivuilta:

Tapahtuman mediakuvia:

Kuvaajien nimet tiedostojen nimissä. Mainittava julkaistaessa.

Lisätietoja:

Laura Pekkala
Viestintä- ja markkinointipäällikkö
Kimmo Pyykkö -taidemuseo / Kangasala-talo Oy
laura.pekkala@kangasala-talo.fi

Elina Ijäs
Apulaisjohtaja
Mobilia
elina.ijas @ mobilia.fi

Kangasala-talo, Kuohunharjuntie 6
36200 Kangasala
www.kimmopyykkotaidemuseo.fi