Kimmo Kaivanto – Politiikka ja poesia -näyttely avautuu 17.9. Kimmo Pyykkö -taidemuseossa

Kimmo Pyykkö -taidemuseossa avautuu 17.9. rakastetun tamperelaistaiteilijan, Kimmo Kaivannon näyttely.
Kimmo Kaivanto, Monumentti muistomerkille

Kimmo Kaivanto: Monumentti muistomerkille, 1970, serigrafia, 70 x 50 cm. Kimmo Kaivanto säätiö. Kuva: Jussi Koivunen

Kimmo Kaivanto (1932–2012), “Sininen ajattelija”, tuli tunnetuksi kantaaottavista ja oivaltavista teoksistaan, joissa luonto sekä yhteiskunnallinen ja sodanvastainen kritiikki näkyivät keskeisinä aiheina. Kimmo Pyykkö -taidemuseon näyttely Kimmo Kaivanto – Politiikka ja poesia (17.9.2022–8.1.2023) esittelee taiteilijan monipuolista ja aiheiltaan ajankohtaista tuotantoa 1960–70 -luvuilta. Näyttelyn kuraattori FT Kimmo Sarje kuvaa näyttelyä seuraavasti:

“Kaivannon taiteessa yhteiskunnallinen kysymyksenasettelu, kyseenalaistaminen ja poliittiset kannanotot tulivat keskeiseksi 1960-luvun lopulla. Hänen piirroksissaan, serigrafioissaan, kollaaseissaan, veistoksissaan ja maalauksissaan maapallon ekologinen tila, suurvaltapolitiikka, militarismin ja totalitarismin kritiikki nousivat etualalle. Hän ei kuitenkaan julistanut valmiita vastauksia, vaan tarkasteli polttavia ongelmia kompromissitta taiteen keinoin.”

Näyttely toteutetaan yhdessä Kimmo Kaivanto säätiön kanssa.

Syksyn yleisöohjelmista tiedotetaan lähemmin ja tapahtumat päivitetään taidemuseon sivuille.

Kimmo Kaivanto – Politiikka ja poesia on esillä taidemuseon 1. ja 2. kerroksessa 17.9.2022 – 8.1.2023.

Medialle

FT Kimmo Sarje, näyttelyn kuraattori antaa median edustajille puhelinhaastatteluja ja lisätietoa näyttelystä, p. 040 7576131, sarje@muu.fi

Näyttely on avoinna median edustajille to 15.9. ja pe 16.9. Pyydämme olemaan yhteydessä museolehtori-tiedottajaan ajan sopimiseksi.

Mediakuvat löytyvät sivuiltamme. Kuvia ei saa rajata.

Lisätietoja:

Elisa Wistuba Lorca
museolehtori, tiedottaja
elisa.wistuba-lorca@kangasala-talo.fi
Kangasala-talo

Kangasala-talo on vuoden 2015 alussa avattu kulttuurikeskus, joka sijaitsee Kangasalan keskustassa 20 minuutin ajomatkan päässä Tampereen keskustasta. Kangasala-talossa sijaitsee 290-paikkainen konserttisali Kangasala-sali, Kimmo Pyykkö -taidemuseo sekä Kangasalan valtuustosali. Kangasala-talo Oy järjestää konsertteja ja muita kulttuuritapahtumia useille kohderyhmille ja vastaa Kimmo Pyykkö -taidemuseon sekä elokuvateatteri K-Kinon toiminnasta. Kangasala-talo Oy tarjoaa myös kokous-, juhla- ja ohjelmapalveluita. Arkkitehtuuritoimisto Heikkinen-Komosen suunnittelemalle Kangasala-talolle myönnettiin Vuoden betonirakenne 2015 -palkinto ja Betonijulkisivu 2015 -arkkitehtuuripalkinto. Rakennus oli ehdolla vuoden 2015 Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon saajaksi.