Kimmo Kaivanto – Politiikka ja poesia -näyttely avautuu 17.9. Kimmo Pyykkö -taidemuseossa

Kimmo Pyykkö -taidemuseossa avautuu 17.9. rakastetun tamperelaistaiteilijan, Kimmo Kaivannon näyttely.
Kimmo Kaivanto, Monumentti muistomerkille

Kimmo Kaivanto: Monumentti muistomerkille, 1970, serigrafia, 70 x 50 cm. Kimmo Kaivanto säätiö. Kuva: Jussi Koivunen

Kimmo Kaivanto (1932–2012), “Sininen ajattelija”, tuli tunnetuksi kantaaottavista ja oivaltavista teoksistaan, joissa luonto sekä yhteiskunnallinen ja sodanvastainen kritiikki näkyivät keskeisinä aiheina. Kimmo Pyykkö -taidemuseon näyttely Kimmo Kaivanto – Politiikka ja poesia (17.9.2022–8.1.2023) esittelee taiteilijan monipuolista ja aiheiltaan ajankohtaista tuotantoa 1960–70 -luvuilta. Näyttelyn kuraattori FT Kimmo Sarje kuvaa näyttelyä seuraavasti:

“Kaivannon taiteessa yhteiskunnallinen kysymyksenasettelu, kyseenalaistaminen ja poliittiset kannanotot tulivat keskeiseksi 1960-luvun lopulla. Hänen piirroksissaan, serigrafioissaan, kollaaseissaan, veistoksissaan ja maalauksissaan maapallon ekologinen tila, suurvaltapolitiikka, militarismin ja totalitarismin kritiikki nousivat etualalle. Hän ei kuitenkaan julistanut valmiita vastauksia, vaan tarkasteli polttavia ongelmia kompromissitta taiteen keinoin.”

Näyttely toteutetaan yhdessä Kimmo Kaivanto säätiön kanssa.

Syksyn yleisöohjelmista tiedotetaan lähemmin ja tapahtumat päivitetään taidemuseon sivuille.

Kimmo Kaivanto – Politiikka ja poesia on esillä taidemuseon 1. ja 2. kerroksessa 17.9.2022 – 8.1.2023.