Kevät ja vihreys voittavat vähitellen – Kimmo Pyykkö -taidemuseon kevään Senioripäivät jatkuvat keskiviikkona 22.3.2023

Kimmo Pyykkö -taidemuseon kevään 2023 Senioripäivät jatkuvat keskiviikkona 22.3.2023. Tervetuloa tutustumaan Merja Palin, Nina Ruokonen, Helena Vaari: Metsätöitä -näyttelyymme, ja sen muuttuneeseen ilmeeseen Helena Vaarin vihreiden kirkkotekstiilien myötä. Opastus Metsätöitä -näyttelyyn klo 13 sisältyy seniorihintaisen pääsylipun hintaan.
Interiöörikuva Metsätöitä -näyttelystä Kimmo Pyykkö -taidemuseossa. Kuvassa Helena Vaarin valkoiset kirkkotekstiilit Pyhtään Pyhän Henrikin kirkosta (2015–2019) sekä Paikka, joka saa minut aina hymyilemään (2023). Kuvaaja Jussi Koivunen.

Interiöörikuva Metsätöitä -näyttelystä Kimmo Pyykkö -taidemuseossa. Kuvassa Helena Vaarin valkoiset kirkkotekstiilit Pyhtään Pyhän Henrikin kirkosta (2015–2019) sekä Paikka, joka saa minut aina hymyilemään (2023). Kuvaaja Jussi Koivunen.

Kimmo Pyykkö -taidemuseon kevään Senioripäivät jatkuvat keskiviikkona 22.3.2023. Kerran kuussa keskiviikkoisin, Kimmo Pyykkö -taidemuseo muistaa senioreita kahden euron hintaisella pääsylipulla taidemuseon näyttelyihin koko päivän klo 11–17 sekä pääsylipun hintaan sisältyvällä opastuksella Metsätöitä -näyttelyyn klo 13.

Helmikuisella Seniorinpäivän opastetulla kierroksella Metsätöitä -näyttelyssä ihastusta herättivät erityisesti Helena Vaarin kirkkotekstiilit. Tuolloin esillä olivat valkoiset kirkkotekstiilit Pyhtään Pyhän Henrikin kirkosta ja Asikkalan seurakunnasta sekä violetit tekstiilit Nastolan seurakunnasta. Kirkkovuosi kuitenkin etenee ja liturgiset värit vaihtuvat; maaliskuisena Senioripäivänä esillä on valkoisten ja violettien kirkkotekstiilien sijaan vastaavat vihreät kirkkotekstiilit. Tervetuloa katsomaan Metsätöitä -näyttelyn uudistunutta ilmettä – kevät ja vihreys voittavat vähitellen!

Metsätöitä -näyttely on kolmen muotoilijan, Merja Palinin, Nina Ruokosen ja Helena Vaarin yhteinen matka suomalaiseen metsään. Näyttelyn teokset tarkastelevat yhteyttämme luontoon ja sen merkitystä taiteellisen työskentelyn lähtökohtana. Esillä on taideteollisen suunnittelijan Merja Palinin (s.1967) tekstiili- ja pintasuunnittelua, tekstiilitaiteilija ja kuvataidekasvattaja Nina Ruokosen (s. 1974) video- ja valokuvateoksia ja taidekasvatuksellisia installaatioita sekä tekstiilitaiteilija ja käsityömestari Helena Vaarin (s. 1963) kirkko- ja taidetekstiilejä. Lisäksi näyttelyssä on kutsuttuna äänitaiteilija Kirsi Ihalainen (s. 1982) ja videotuottaja Tuomas Ikonen.

Senioripäivänä sisäänpääsy taidemuseoon koko päivän (klo 11–17) senioreille vain 2 €.

Opastettu kierros Metsätöitä -näyttelyyn klo 13. Opastus sisältyy pääsylipun hintaan.

Kulttuuriravintola Jalmarissa seniorihintainen lounas klo 11–15.

Kimmo Pyykkö -taidemuseon kevään 2023 Senioripäivät keskiviikkoisin 22.3., 19.4. ja 17.5.

Taidemuseolla on esillä 1. ja 2. kerroksissa Merja Palin, Nina Ruokonen ja Helena Vaari: Metsätöitä -näyttely 21.5.2023 saakka.

Medialle

Mediakuvat löytyvät sivuiltamme. Kuvia ei saa rajata. Pidämme median edustajille tutustumiskierroksia näyttelyyn. Otathan yhteyttä museolehtori-tiedottajaan ajan sopimiseksi.

Lisätietoja:

Liisa Ahlfors
museolehtori, tiedottaja
040 773 0196
liisa.ahlfors@kangasala-talo.fi
Kimmo Pyykkö -taidemuseo
Kangasala-talo

Kangasala-talo on vuoden 2015 alussa avattu kulttuurikeskus, joka sijaitsee Kangasalan keskustassa 20 minuutin ajomatkan päässä Tampereen keskustasta. Kangasala-talossa sijaitsee 290-paikkainen konserttisali Kangasala-sali, Kimmo Pyykkö -taidemuseo sekä Kangasalan valtuustosali. Kangasala-talo Oy järjestää konsertteja ja muita kulttuuritapahtumia useille kohderyhmille ja vastaa Kimmo Pyykkö -taidemuseon sekä elokuvateatteri K-Kinon toiminnasta. Kangasala-talo Oy tarjoaa myös kokous-, juhla- ja ohjelmapalveluita. Arkkitehtuuritoimisto Heikkinen-Komosen suunnittelemalle Kangasala-talolle myönnettiin Vuoden betonirakenne 2015-palkinto ja Betonijulkisivu 2015 -arkkitehtuuripalkinto. Rakennus oli ehdolla vuoden 2015 Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon saajaksi.

Kuinka voimme auttaa?

Asiakaspalvelu ja lipunmyynti Ryhmä- ja
yritysmyynti
040 773 0148 0400 304 530
info@kangasala-talo.fi myyntipalvelu@kangasala-talo.fi

Kimmo Pyykkö -taidemuseossa tapahtuu

Ole hyvä ja täytä alla oleva lomake liittyäksesi postituslistalle. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Seuraa meitä:

© 2019 Kangasala-talo Rekisteriseloste