Keväällä Kimmo Pyykkö -taidemuseossa keskustellaan taidekuvan kohtaamisesta

Dialogos – kuvan kaunis keskustelu -näyttely avautuu Kimmo Pyykkö -taidemuseossa la 27.1.2024. Näyttelyn takana on työpari m&p Juha Merta ja Jouko Pullinen. Näyttely innostaa kävijiöitä taiteen elämykselliseen kohtaamiseen sekä keskusteluun.
Juha Merta ja Jouko Pullinen, kuva: Helmi Haapala

Juha Merta ja Jouko Pullinen, kuva: Helmi Haapala

Dialogos – kuvan kaunis keskustelu -näyttely avautuu Kimmo Pyykkö -taidemuseossa la 27.1.2024. Näyttelyn takana on työpari m&p Juha Merta ja Jouko Pullinen. Näyttely innostaa kävijiöitä taiteen elämykselliseen kohtaamiseen sekä keskusteluun.

Taiteilijaparin m&p eli Juha Merran ja Jouko Pullisen työskentelytapana on dialoginen yhteistyö, joka tarkoittaa yhdessä ideointia, ajattelua ja keskustelua. Taiteellinen dialogi sai alkunsa yhdessä opettamisesta ja taiteilijat ovat tehneet yhteistyötä yli 30 vuoden ajan toimien opettajankouluttajina. Ensimmäinen yhteinen näyttely pidettiin Hämeenlinnan Taidemuseossa vuonna 1993. Merta ja Pullinen ovat hermeneutikkoja ja he uskovat taiteen ymmärtämisessä tulkinnan voimaan. Työpari on ollut mukana suunnittelemassa näyttelyn pedagogista osuutta, ja he haluavat innostaa näyttelyn kävijöitä keskusteluun ja jopa väittelyyn. Merta ja Pullinen ovat tavattavissa Kimmo Pyykkö -taidemuseossa keväällä keskustelujen merkeissä.

Juha Merta (s.1958 Tampere) on taidemaalari ja kasvatustieteen tohtori. Hän toimi kasvatustieteiden yliopistonlehtorina Tampereen yliopistossa. Taiteellisia opintoja Merta kävi Tampereen yliopistossa (KT) ja Taideteollisessa korkeakoulussa (kuvataiteen opettaja). Merta on toiminut monissa luottamustehtävissä, kuten Tampereen taiteilijaseuran johtokunnassa puheenjohtajana vuosina 2011-2023. Hänen teoksiaan on ollut esillä useissa yksityis- ja yhteisnäyttelyissä.

Jouko Pullinen (s. 1959 Hausjärvi) on taidegraafikko ja taiteen tohtori. Pullinen toimii Tampereen yliopistossa lehtorina kasvatustieteissä. Hän opiskeli Taideteollisessa korkeakoulussa vuosina 1996-2003 (TaT) ja 1983-87 (TaiM) sekä Hyvinkään taidekoulussa vuosina 1978-79. Pullinen on toiminut monissa luottamustehtävissä ja hän kuului mm. Ars Hämeen hallitukseen vuosina 2017-2018. Pullisen teoksia on ollut esillä useissa yksityis- ja yhteisnäyttelyissä, ja hän on tehnyt myös julkisia teoksia. Työpari m&p toteutti vuonna 2009 Kangasalle Sariolan yhtenäiskoululle moniosaisen teoksen Orbis Terrarum.

Avajaiset la 27.1. klo 13.30
Kangasala-talon konserttisalissa kuullaan taiteilijoiden työhuoneella kuultuja kappaleita livemusiikkina ja salissa on myynnissä alkoholillisia sekä alkoholittomia juomia puheiden alkuun saakka. Tervehdyssanat lausuu Kimmo Pyykkö -taidemuseon intendentti Soila Kaipiainen, jonka jälkeen Taideyliopiston projektipäällikkö Sirke Pekkilä esittelee valtakunnallista Taiteet ja digi -hanketta.

Salissa nähdään Spiel-performanssi, jossa ympäristökasvatuksen professori Kirsi Pauliina Kallio sekä taidemaalari, taiteen tohtori Ilkka Väätti viimeistelevät taideteoksen, joka tulee osaksi näyttelyä. Avajaistilaisuuden päättää taiteilijapuheenvuoro, m&p eli Juha Merta ja Jouko Pullinen lausuvat kiitokset.

Tämän jälkeen tutustutaan näyttelyyn ja nähdään Tampereen yliopiston opiskelijoiden järjestämä performanssi Kimmo Pyykkö -taidemuseossa. Vapaa pääsy sekä avajaistilaisuuteen että taidemuseoon koko päivän klo 11–17.

Senioripäivän keskusteluopastus ke 27.3. klo 13
Juha Merta ja Jouko Pullinen toimivat Dialogos – kuvan kaunis keskustelu -näyttelyn keskusteluoppaina. Samalla vietetään Senioripäivää, jolloin sisäänpääsy taidemuseoon koko päivän (klo 11–17) senioreille vain 2 €. Keskusteluopastus klo 13 sisältyy pääsylipun hintaan.

Yleisöluento to 11.4. 17.30-19
Yleisöluennolla keskustellaan taidekuvan kohtaamisesta hermeneuttisesta näkökulmasta. Luennoitsijoina toimivat kasvatustieteen tohtori, taidemaalari Juha Merta ja taiteen tohtori, taidegraafikko Jouko Pullinen. Merta ja Pullinen antavat avaimia taideteosten tutkimiseen sekä tapoja taidekuvien katsomiseen. Luento Kangasala-talon Valtuustosalissa. Vapaa pääsy!

Lisäksi lapsille ohjattua maksutonta toimintaa taidemuseon tiloissa:

Vauvojen Värikylpy 10.2. ja 16.3. klo 10

Lasten lauantain työpaja 13.4. ja 11.5. klo 10

Dialogos – kuvan kaunis keskustelu -näyttely on esillä Kimmo Pyykkö -taidemuseon 1. ja 2. kerroksessa 27.1.–26.5.2024.

Lue lisää ›

Kuinka voimme auttaa?

Asiakaspalvelu ja lipunmyynti Ryhmä- ja
yritysmyynti
040 773 0148 0400 304 530
info@kangasala-talo.fi myyntipalvelu@kangasala-talo.fi

Kimmo Pyykkö -taidemuseossa tapahtuu

Ole hyvä ja täytä alla oleva lomake liittyäksesi postituslistalle. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Seuraa meitä:

© 2019 Kangasala-talo Rekisteriseloste