Keppihevosrata, Sellovartit ja Maalauspäivä taidemuseon kesäohjelmissa

Kimmo Pyykkö -taidemuseon kesän ohjelmista löytyy vaihtoehtoja kaiken ikäisille kävijöille. Tulevalla viikolla aukeaa Kangasala-talon edustalle keppihevosrata, taidemuseolla kuullaan Sellovartteja ja viikon päätteeksi vietetään kaikille avointa Maalauspäivää.
Interiööri Hevosia - Horses -näyttelystä.

Interiööri Hevosia – Horses -näyttelystä. Kuva: Jussi Koivunen

Tiistaina 5.7. klo 11 avautuu Kangasala-talon edustalle maksuton keppihevosrata, joka on auki aina 28.8. saakka, Hevosia – Horses -näyttelyn (11.6.–28.8.) ajan. Kepparirata on avoinna yleisölle Kangasala-talon aukioloaikoina. Rata sopii sekä lajin harrastajille että vasta-alkajille säädettävien esteiden ansiosta. Keppihevosen saa lainaan museolta, tai mukaan voi tuoda oman. Radalla on työntekijä paikalla heinäkuussa ti-pe klo 11–15 välillä, jolloin on mahdollisuus saada myös ohjausta keppariratsastuksen alkeisiin. Muina aikoina rata on kävijöiden itsenäisessä käytössä. Rata toteutetaan yhteistyössä Visit Kangasalan ja OP Kangasalan kanssa.

Torstaina 7.7. jatketaan jo viime kesänä alkaneita Sellovartteja. Taidemuseon 2. kerroksessa kuullaan vartin mittaisia improvisaation pohjalta luotuja, Hevosia – Horses -näyttelystä innoituksen saaneita sävellyksiä sellolle klo 12, 14 ja 15:30. Selloa soittaa taidemuseon museolehtori-tiedottaja Elisa Wistuba Lorca, jolla on taustallaan sellonsoiton ammattiopintoja ja esiintyvänä muusikkona pitkä kokemus. Sellovartit kuuluvat pääsymaksun hintaan (tai pääsy Museokortilla).

Sunnuntaina 10.7. klo 13–16 vietetään Maalauspäivää Suomen kuvataiteen ja Helene Schjerfbeckin päivän kunniaksi. Paikkana on Kangasalan Kirkkoharjun näkötornin edusta, joka on kuuluisa upeista maisemistaan. Maalauspäivän aiheena ovat maisema ja hevoset, mutta maalata ja piirtää voi myös vapaasti omia aiheita. Kokoontuminen on klo 12:45 Kangasalan Kirkkoharjun näkötornilla (os. Kirkkoharjuntie 3). Osallistujia pyydetään ottamaan omat vesivärit ja maalaustarvikkeet tai pastellivärit mukaan. Varaamme osallistujille myös lainattavaksi pastellivärejä. Ohjaajana toimii tamperelainen taidemaalari Maarit Blomqvist. Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton, eikä siihen ole ennakkoilmoittautumista. Maalauspäivässä vierailee mallina myös Kangasalan kesähevonen Maikki.

10.7. vietetään myös Visit Kangasalan järjestämää Taiderallia. Päivän aikana on mahdollisuus tutustua kangasalalaisiin taidekohteisiin. Kimmo Pyykkö -taidemuseoon on Taiderallin aikana vapaa pääsy klo 11-15.

Kesän yleisöohjelmissa on luvassa myös lauantaina 2.7. klo 10–13 pidettävä maksuton Ponikollaasipaja osana Lasten Löytöretkiviikon ohjelmaa, 3.7. alkaen joka sunnuntai pidettävät yleisöopastukset sekä pitkin kesää eri hevosaiheisia ohjelmia, joista tiedotamme lähemmin lisää.

Hevosia – Horses tuo taidemuseolle hevosaiheista taidetta lukuisilta suomalaisilta ja kansainvälisiltä taiteilijoilta. Näyttely on osa Visit Kangasalan Hevosvoimaisen kesän 2022 ohjelmaa. Näyttely on esillä taidemuseon 1. ja 2. kerroksessa 11.6.–28.8.2022.