Interiöörikuva taidemuseon toisesta kerroksesta. Jussi TwoSeven: R-O-A-R no.5: I´m Close to the Edge, 2019. Akryyli ja spraymaali kankaalle. (vas.) Jussi TwoSeven: Strix Nebulosa (det.), 2020. Akryyli ja spraymaali seinälle. (oik). Kuva: valokuvaaja Jussi Koivunen
Jussi TwoSevenin näyttely All Is One jakaantuu kahteen. Alakerrassa on esillä teoksia hänen Travel Diary -teossarjastaan. Tilaan on ripustettu maalauksia kaupungeista, joissa TwoSeven on tehnyt katutaidetta ja pitänyt näyttelyitä. Urbaaneja kaupunkinäkymiä Mäntästä, Helsingistä, Hampurista, Oslosta ja Brightonista. Näkökulma on nostalgisoivan graffitimaalarin.
Toisen kerroksen teoksissa nähdään villejä metsän eläimiä, sekä suoraan seinälle että kankaalle maalattuina. Lapinpöllörivistö tuijottaa katsojaa seinältä herkeämättä teoksessa Strix Nebulosa. Uusimmissa teoksissa eläinaiheeseen yhdistyvät katutaiteesta tutut kantaaottavat tekstielementit. Sanoma luonnon monimuotoisuuden ja ympäristön puolesta on hyvin selkeä.
TwoSeven on laajantanut ilmaisuaan myös videotaiteen puolelle: näyttelyssä on esillä hänen valokuvapohjaisia animaatioitaan, joissa metsän eläimet muuttuvat eläviksi ja ottavat kaupunkitilaa haltuun. Videon jokainen vaihtuva ruutu on yksi todellinen maalattu katutaideteos.
-Näyttelyni käsittelee ihmisen ja luonnon vuorovaikutussuhdetta, sitä kuinka kaikki liittyy toisiinsa, pohtii Jussi TwoSeven.
Jussi TwoSevenin logo. Teos Kangasala-talon aulassa: Jussi TwoSeven: 27 – Our World, 2019. Akryyli ja spraymaali kankaalle. Kuva: Jussi TwoSeven
TwoSevenillä on omintakeinen tyyli ja työskentelytapa. Sabluunatekniikan ja spray-maalin käyttäminen juontavat graffititaustasta. Yhteen seinämaalaukseen tarvitaan useita kymmeniä, jopa satoja sabluunoita. Valmiissa teoksissa yhdistyy fotorealistinen, valokuvan tarkka ja harkittu kädenjälki välittömiin maalauksellisiin eleisiin, roiskeisiin ja valumiin. Teoksia sitoo mustavalkoinen, mutta rikas sävymaailma.
Taiteilijanimi TwoSeven näkyy logona useissa tekijänsä teoksissa. Elegantti logo esiintyy mustavalkoisena, mustalle pohjalle maalattuina valkoisina numeroina. Logossa on viittaus kotikaupunginosaan, sillä numerot esiintyvät myös hänen lapsuuden asuinalueensa Espoon Viherlaakson postinumerossa. Numeroyhdistelmä on löydettävissä myös TwoSevenin omasta syntymäajasta. Nimen yhdistyminen kotiosoitteeseen on ollut tavallinen pseudonyymin muodostuskäytäntö graffitipiireissä aina 1970-luvulta lähtien.
Jussi TwoSeven on osallistunut useisiin kansainvälisiin katutaidefestivaaleihin ja taidenäyttelyihin sekä tehnyt maalausperformansseja vuodesta 2010. Merkittävän osan Jussi TwoSevenin taiteellista työskentelyä vie suurikokoisten seinämaalausten, muraalien tekeminen. Hän haluaa tuoda teoksia sinne missä ihmisetkin liikkuvat eli katutilaan ja kaunistaa sitä. Suurikokoisia julkiseen tilaan tehtyjä maalauksia TwoSeven on maalannut vuodesta 2015 lähtien. Ensimmäiset katutaideteokset hän maalasi Helsinkiin ja Espooseen, sittemmin hän on maalannut myös pääkaupunkiseudun ulkopuolelle: Poriin, Mikkeliin, Turkuun, Ouluun, Hyvinkäälle ja Mänttään lisäksi Englannissa Brightoniin ja Norjassa Osloon ja Sandnesiin.
TwoSevenin tie kuvataiteilijaksi on poikkeuksellinen, sillä hänellä ei ole perinteistä koulutusta ammattiin. TwoSeven kävi lapsena Espoon kuvataidekoulua, nuorena hän piirsi sarjakuvaa ja maalasi graffiteja. Aikuisena hän opiskeli diplomi-insinööriksi, mutta teki myös Taideteolliseen korkeakouluun monenlaisia sivuaineita, kuten muotoilun ja taidehistorian opintoja. Diplomityössään hän tutki suunnittelemansa valaisimen tuotekehitysprosessia ja yhdisteli näin insinööritieteitä ja taideaineita. Valmistumisensa jälkeen TwoSeven on toiminut kuvataiteilijana.
Hänen teoksiaan on nähty kotimaisissa sekä kansainvälisissä ryhmänäyttelyissä vuodesta 2012 lähtien. Ensimmäisen yksityisnäyttelynsä hän piti helsinkiläisessä graffititaiteilijavetoisessa Make Your Mark -galleriassa vuonna 2011. TwoSevenin ensimmäinen eläin- ja ympäristöteemaa esittelevä yksityisnäyttely Avara luonto avattiin Galleria Heinossa vuonna 2014.
TwoSevenin teoksia kuuluu Helsingin taidemuseo HAMin, Porin taidemuseon, Vantaan taidemuseo Artsin, Suomen Taideyhdistyksen ja Heinon taidesäätiön kokoelmiin sekä yksityiskokoelmiin. Jussi TwoSeven kuuluu Espoon Kuvataiteilijoihin ja on Helsingin Taiteilijaseuran jäsen sekä Taidemaalariliiton kokelasjäsen.
Lisää taiteilijasta: www.jussitwoseven.com
Jussi TwoSeven All Is One 25.1.–17.5.2020 Kimmo Pyykkö -taidemuseossa
Linkki Jussi TwoSevenin näyttelyn mediakansioon ›
Näyttelyn avajaiset pidetään la 25.1 klo 13-17. Kaikille avoimet avajaiset alkavat Kangasala-talon salissa klo 13. Tervetuloasanat lausuu taidemuseon intendentti Soila Kaipiainen. Näyttelyn avaa tietokirjailija ja toimittaja Jari Tamminen. Taiteilija Jussi TwoSeven on paikalla ja tavattavissa.
Liitteenä kutsu. Olette lämpimästi tervetulleita! Kutsu liitteenä ›
Jussi TwoSevenin näyttely All Is One 25.1.–17.5.2020 Kimmo Pyykkö -taidemuseossa. Lisää näyttelystä ›
Jussi TwoSeven kuvataiteilija jussitwoseven@gmail.com p. 050 350 7750
Johanna Kangas museolehtori, tiedottaja, FM johanna.kangas@kangasala-talo.fi p. 040 773 0196
Vuonna 2015 avattu Kimmo Pyykkö -taidemuseo sijaitsee Kangasala-talossa, Pirkanmaalla. Taidemuseon vaihtuvat näyttelyt esittelevät korkeatasoista kotimaista kuvataidetta kahdessa kerroksessa. Vuoden 2020 ensimmäinen näyttely on 25.1. avautuva katutaidetaustaisen Jussi TwoSevenin näyttely. Kesällä 2020 taidemuseossa nähdään lappilaisen Reidar Särestöniemen näyttely. Pysyvä näyttely Pitkän matkan ateljee taidemuseon kolmannessa kerroksessa avaa kuvanveistäjä Kimmo Pyykön elämän ja uran vaiheita. Taidemuseon yleisötyöhön kuuluvat yleisö- ja teemaopastukset, luennot ja taidepajat eri kohderyhmille.
© 2019 Kangasala-talo Rekisteriseloste