”Kaikki maalaavat!” Helene Schjerfbeckin syntymäpäivänä ja kuvataiteen päivänä 10.7.

Kaikki maalaavat! -maalaustapahtuma on osa valtakunnallista Suurta Maalaustapahtumaa, jota vietetään taidemaalari Helene Schjerfbeckin (1862-1946) syntymäpäivänä ja kuvataiteen päivänä 10.7. Myös Kangasalla pääset maalaamaan yhdessä muiden kanssa tuona päivänä! Maalaamme ulkona Ukkijärven rannalla ja Lepokodin tuntumassa klo 13-16. Kokoontuminen Kimmo Pyykkö -taidemuseon edessä ke 10.7. klo 13., josta lähdemme yhdessä kohti Kangasalan Lepokotia.
Einar Ilmonin näyttelyssä Kimmo Pyykkö -taidemuseossa on nähtävillä myös muutama Helene Schjerfbeckin teos.

Helene Schjerfbeck: Kehtolaulu, 1893, öljyväri kankaalle. Lauri ja Lasse Reitzin säätiö. Kuva: Jussi Koivunen

Kukaan ei voi tietää miltä tuntuu maalata, jos ei kokeile. Siksi kannattaa uskaltautua kokeilemaan! Opettajan tehtävä on innostaa ihmisiä ja ohjata välineiden käyttämisessä. Jokainen kyllä osaa maalata, kannustaa luontokartoittaja ja akvarellimaalauksen opettaja Laura Uimonen.

Kokoontuminen Kimmo Pyykkö -taidemuseon edessä ke 10.7. klo 13., josta lähdemme yhdessä kohti Kangasalan Lepokotia. Sadesään sattuessa maalaamme sisätiloissa. Mukana maalaamassa ja ohjaamassa opettaja Laura Uimonen. Sadesään sattuessa maalaamme sisätiloissa.

Otathan mukaasi akvarellilehtiön (A4-A3), maalauspohjan, maalarinteippiä, siveltimiä, vesiastiat ja akvarellivärit sekä istuinalustan ja eväät.

Kuvia teoksista voi jakaa sosiaalisessa mediassa tunnisteilla #maalaustapahtuma tai @maalaustapahtuma tai jakaa ne Facebookissa tapahtuman pääsivuilla.

Tapahtuman järjestävät yhdessä Kimmo Pyykkö -taidemuseo ja Kangasalan kirjasto.

Lisätietoja info@kangasala-talo.fi tai p. 040 773 0148

Einar Ilmonin näyttely Kimmo Pyykkö -taidemuseossa 8.6. – 1.9.2019

Taidemaalari Einar Ilmonin (1880 – 1946) näyttely on avoinna Kimmo Pyykkö -taidemuseon kahdessa alimmassa kerroksessa. Einar Ilmonin noin 50 teoksen rinnalle on ripustettu muutama hänen opettajansa Helene Schjerfbeckin (1862 – 1946) teos. Taiteilijoita yhdisti osin samantapainen maalaustapa sekä samankaltaiset aiheet. Molemmille taiteilijalle oli tärkeää kuvata aiheen sisintä olemusta, henkilökuvissakaan päämääränä ei ollut näköisyys, vaan se mitä mallin sisimmästä heijastuu ulos päin. Näyttelyn on kuratoinut taidemuseon intendentti Soila Kaipiainen.

Lue lisää näyttelystä

Kuinka voimme auttaa?

Asiakaspalvelu ja lipunmyynti Ryhmä- ja
yritysmyynti
040 773 0148 0400 304 530
info@kangasala-talo.fi myyntipalvelu@kangasala-talo.fi

Kimmo Pyykkö -taidemuseossa tapahtuu

Tilaa tapahtumat sähköpostiisi
Uutiskirje lähetetään noin neljä kertaa vuodessa.

Seuraa meitä:

© 2019 Kangasala-talo Rekisteriseloste