Jussi TwoSevenin All Is One -näyttelyyn voi tutustua verkossa

Katutaidetaustaisen kuvataiteilijan Jussi TwoSevenin (s. 1983) ensimmäinen yksityisnäyttely taidemuseossa oli avoinna Kimmo Pyykkö -taidemuseossa reilun kuukauden verran, kun koronapandemian rajoitustoimet sulkivat näyttelyn. All Is One -verkkonäyttely esittelee poimintoja taidemuseon kahteen kerrokseen ripustetusta näyttelystä, joka käsittelee ihmisen ja luonnon vuorovaikutussuhdetta. Verkkonäyttelyyn voi tutustua suomeksi ja englanniksi.
Jussi TwoSevenin näyttely All Is One Kimmo Pyykkö -taidemuseossa 25.1. – 17.5.2020.

Jussi TwoSeven (taustalla osa teoksesta Strix Nebulosa, 2020) Kuva: Johanna Kangas

Jussi TwoSevenin taiteelliset juuret ovat graffitissa. Hän kasvoi graffitikulttuurin parissa ja perinteisen graffitin ja katutaiteen vaikutus on nähtävissä hänen työskentelytavoissaan ja teostensa estetiikassa. TwoSeven on myös yksi tunnetuimmista suomalaisista muraalimaalauksia tekevistä kuvataiteilijoista.

All Is One -verkkonäyttelyyn on poimittu teoksia TwoSevenin urbaaneista kaupunkinäkymistä ja metsän eläimistä. TwoSeven tuo teoksissaan näkyväksi paikkoja, jotka kuuluvat vain harvojen kokemuspiiriin kuten hylätyt tehdasrakennukset, pimeät metrotunnelit ja öiset ratapihat. Ne ovat myös maalauksia kaupungeista, joissa TwoSeven on tehnyt katutaidetta ja pitänyt näyttelyitä.

Jussi TwoSeven on kaupunkitilakuvausten ohella tehnyt myös ympäristökysymyksiin liittyviä teoksia, usein eläinaiheisia. Villien eläinten maalaaminen on TwoSevenin kunnianosoitus luonnolle, mutta myös kannanotto ympäristön ja lajien säilymisen puolesta. Vuosien varrella teoksiin on vangittu mm. hirvi, helmipöllö, merikotka, ilves, susi ja valkohäntäpeura.

Näyttelyni käsittelee ihmisen ja luonnon vuorovaikutussuhdetta, sitä kuinka ja kaikki liittyy toisiinsa, pohtii Jussi TwoSeven.

Verkkonäyttelyssä taustoitetaan teospoimintojen lisäksi TwoSevenin on omintakeista tyyliä ja työskentelytapaa, jossa välineinä ovat sabluunatekniikka ja spraymaali. Verkkonäyttely avaa myös numeroyhdistelmän kaksi ja seitsemän käyttöä taiteilijanimenä. Näyttelyn teokset ovat valmistuneet 2017-2020. Verkkonäyttely on julkaistu suomeksi ja englanniksi.

Näyttelyn tutkimuksesta ja verkkosivujen teksteistä vastasi Johanna Kangas, FM.

All Is One -verkkonäyttely

Verkkonäyttelyyn ›

Suomi (FI) ›
Englanti (EN) ›

Mediakansio

Kuvia Jussi TwoSevenin näyttelyn mediakansiossa ›

Tiina Kuivalainen
tiedottaja, museolehtori, FM
tiina.kuivalainen@kangasala-talo.fi
p. 040 773 0196

Vuonna 2015 avattu Kimmo Pyykkö -taidemuseo sijaitsee Kangasala-talossa, Pirkanmaalla. Taidemuseon vaihtuvat näyttelyt esittelevät korkeatasoista kotimaista kuvataidetta kahdessa kerroksessa. Pysyvä näyttely Pitkän matkan ateljee taidemuseon kolmannessa kerroksessa avaa kuvanveistäjä Kimmo Pyykön elämän ja uran vaiheita. Taidemuseon yleisötyöhön kuuluvat yleisö- ja teemaopastukset, luennot ja taidepajat eri kohderyhmille.