Hevosia – Horses avautuu 11.6. Kimmo Pyykkö -taidemuseossa

Hevosia – Horses tuo taidemuseolle hevosaiheista taidetta lukuisilta suomalaisilta ja kansainvälisiltä taiteilijoilta. Kesän näyttely on auki 11.6.-28.8.2022.
Hevosia – Horses -näyttely Kimmo Pyykkö -taidemuseossa 11.6. – 28.8.2022.

Jenni Tieaho: Hallava, 2012. Kuva: Timo Kilpeläinen

Hevonen on tuhansien vuosien ajan elänyt ihmisen rinnalla ja näkynyt myös taiteessa kautta historian. Kimmo Pyykkö -taidemuseon näyttelyssä hevosia nähdään muun muassa uljaina ratsuina, vapaina ja riehakkaina kirmailijoina, tai vaikkapa unenomaisena muistona, josta on jäljellä enää pelkkä kallo. Hevosten ja ihmisten välisestä monitasoisesta suhteesta kertovat sekä vallanpitäjien arvokkaat ratsut, että esimerkiksi läheisyyden ja vanhemmuuden teemoja kuvaavat herkät hevosaiheiset teokset. Ratsailla voikin nähdä niin marsalkka Mannerheimin kuin heppatytön tai cowboyn.

Näyttelyn on kuratoinut museon intendentti Soila Kaipiainen. Näyttely on osa Visit Kangasalan Hevosvoimien vuoden ohjelmaa.

Näyttelyn taiteilijat: Petri Ala-Maunus, Emil Cedercreutz, Raisa Foster ja Arna Valsdóttir, Wilma Hurskainen, Ylva Holländer, Robert Jacobsen, Marino Marini, Hanneriina Moisseinen, Johanna Pihlajamaa, Maria Stereo, Marjatta Tapiola, Kain Tapper, Nina Terno, Jenni Tieaho, Aimo Tukiainen, Kari Vehosalo, Kaarlo Vuori.

Hevosia – Horses -näyttely on esillä taidemuseon 1. ja 2. kerroksessa 11.6. – 28.8.2022.

Kesän yleisöohjelmissa on luvassa muun muassa ihastuttava keppihevosrata, taidepajoja, musiikkiohjelmaa näyttelyssä, viikoittaisia opastuksia ja paljon muuta. Tarkemmat tiedot kesän tapahtumista päivitetään sivuillemme.

Medialle

Mediakuvat näyttelystä löytyvät tästä linkistä. Median edustajat voivat ottaa yhteyttä taidemuseon museolehtori-tiedottajaan näyttelyyn tutustumista varten. Kuraattori Soila Kaipiainen esittelee medialle näyttelyä sekä paikan päällä että puhelimitse.

Ohjeet turvalliseen museokäyntiin löytyvät sivuiltamme.

Elisa Wistuba Lorca
Museolehtori, tiedottaja
elisa.wistuba-lorca@kangasala-talo.fi
Kangasala-talo

Kangasala-talo on vuoden 2015 alussa avattu kulttuurikeskus, joka sijaitsee Kangasalan keskustassa 20 minuutin ajomatkan päässä Tampereen keskustasta. Kangasala-talossa sijaitsee 290-paikkainen konserttisali Kangasala-sali, Kimmo Pyykkö -taidemuseo sekä Kangasalan valtuustosali. Kangasala-talo Oy järjestää konsertteja ja muita kulttuuritapahtumia useille kohderyhmille ja vastaa Kimmo Pyykkö -taidemuseon sekä elokuvateatteri K-Kinon toiminnasta. Kangasala-talo Oy tarjoaa myös kokous-, juhla- ja ohjelmapalveluita. Arkkitehtuuritoimisto Heikkinen-Komosen suunnittelemalle Kangasala-talolle myönnettiin Vuoden betonirakenne 2015 -palkinto ja Betonijulkisivu 2015 -arkkitehtuuripalkinto. Rakennus oli ehdolla vuoden 2015 Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon saajaksi.