Hevosia – Horses avautuu 11.6. Kimmo Pyykkö -taidemuseossa

Hevosia – Horses tuo taidemuseolle hevosaiheista taidetta lukuisilta suomalaisilta ja kansainvälisiltä taiteilijoilta. Kesän näyttely on auki 11.6.-28.8.2022.
Hevosia – Horses -näyttely Kimmo Pyykkö -taidemuseossa 11.6. – 28.8.2022.

Jenni Tieaho: Hallava, 2012. Kuva: Timo Kilpeläinen

Hevonen on tuhansien vuosien ajan elänyt ihmisen rinnalla ja näkynyt myös taiteessa kautta historian. Kimmo Pyykkö -taidemuseon näyttelyssä hevosia nähdään muun muassa uljaina ratsuina, vapaina ja riehakkaina kirmailijoina, tai vaikkapa unenomaisena muistona, josta on jäljellä enää pelkkä kallo. Hevosten ja ihmisten välisestä monitasoisesta suhteesta kertovat sekä vallanpitäjien arvokkaat ratsut, että esimerkiksi läheisyyden ja vanhemmuuden teemoja kuvaavat herkät hevosaiheiset teokset. Ratsailla voikin nähdä niin marsalkka Mannerheimin kuin heppatytön tai cowboyn.

Näyttelyn on kuratoinut museon intendentti Soila Kaipiainen. Näyttely on osa Visit Kangasalan Hevosvoimien vuoden ohjelmaa.

Näyttelyn taiteilijat: Petri Ala-Maunus, Emil Cedercreutz, Raisa Foster ja Arna Valsdóttir, Wilma Hurskainen, Ylva Holländer, Robert Jacobsen, Marino Marini, Hanneriina Moisseinen, Johanna Pihlajamaa, Maria Stereo, Marjatta Tapiola, Kain Tapper, Nina Terno, Jenni Tieaho, Aimo Tukiainen, Kari Vehosalo, Kaarlo Vuori.

Hevosia – Horses -näyttely on esillä taidemuseon 1. ja 2. kerroksessa 11.6. – 28.8.2022.

Kesän yleisöohjelmissa on luvassa muun muassa ihastuttava keppihevosrata, taidepajoja, musiikkiohjelmaa näyttelyssä, viikoittaisia opastuksia ja paljon muuta. Tarkemmat tiedot kesän tapahtumista päivitetään sivuillemme.