Graffititaiteeseen liittyviä luentoja maalis-huhtikuussa Kimmo Pyykkö -taidemuseossa

Taiteen tohtori Piritta Malinen luennoi 19.3. aiheesta Graffiti: alakulttuurista trendikkääksi julkisen taiteen lajiksi. Väitöskirjaa valmisteleva Kai Ylinen puolestaan puhuu graffiteista ja kaupunkisuunnittelusta 2.4. ja kysyy, mitä arvokasta merkitystä graffiteilla ja graffitialueella on. Luennot liittyvät graffiti- ja katutaidetaustaisen kuvataiteilija Jussi TwoSevenin All Is One -näyttelyn oheisohjelmaan. Kimmo Pyykkö -taidemuseo järjestää luennot yhdessä Valkeakoski-opiston kanssa Kangasala-talon valtuustosalissa. Luennot ovat maksuttomia ja kaikille avoimia.
Graffititaiteeseen liittyviä luentoja maalis-huhtikuussa Kimmo Pyykkö -taidemuseossa

Piritta Malisen luento Graffiti: alakulttuurista trendikkääksi julkisen taiteen lajiksi.

Taiteen tohtori Piritta Malisen luennolla käsitellään lyhyesti graffitin historiallisia juuria ja muutoksia graffitiin suhtautumisessa, Suomessa tehdyssä muraalitaiteessa, katutaiteessa ja julkisen tilan taiteessa. Erityisesti luennolla pohditaan Malisen väitöstutkimuksen valossa sitä, millaisia merkityksiä graffitilla voi olla tekijän identiteettiin ja millaisia vaikutuksia kuvataideopetuksella voi olla siihen.

Malinen käsittelee myös käytännön esimerkkien kautta, kuinka graffiti ja julkiseen tilaan toteutetut teokset voivat olla läsnä kuvataideopetuksen arjessa ja millaisia julkisen tilan taideprojekteja hän on toteuttanut oppilaidensa ja opiskelijoidensa kanssa: mitä mahdollisuuksia ja ongelmia niihin liittyy sekä sivuaa sitä, millaisia vivahteita on graffitikulttuuriin kuulumisella suhteessa muuhun katutaiteeseen.

Piritta Malinen on valmistunut Lapin yliopistosta Taiteen maisteriksi taidekasvatuksen koulutusohjelmasta vuonna 2000 ja väitellyt tohtoriksi Lapin yliopistosta vuonna 2011. Väitöskirja on julkaistu nimellä “Kannu vie – kohti taidetta? Kuvataideopetuksen ja graffitin vuorovaikutus.

Kuvataiteen lehtori, TaT, Piritta Malisen luento: ”Graffiti: alakulttuurista trendikkääksi julkisen taiteen lajiksi. Näkökulmia graffitin merkityksiin kuvataideopettajan ja tutkijan tarkastelemana.”

Luento pidetään to 19.3. klo 17.30 – 19. Paikkana Kangasala-talon valtuustosali. Luennon järjestävät Kimmo Pyykkö -taidemuseo ja Valkeakoski-opisto. Luento on maksuton ja kaikille avoin.

Lue lisää ›

Kai Ylisen luento Graffiti ja kehittyvä kaupunki: mitä arvokasta merkitystä on graffitialueella?

Taidehistorian väitöskirjatutkija Kai Ylinen, FM, on pohtinut Jyväskylän yliopiston taidehistorian laitokselle tekemässään väitöskirjatutkimuksessa graffititaiteen ja erityisesti graffitialueiden arvoja, merkityksiä ja kulttuuriperinnön näkökulmasta melko haastavia säilytys- ja suojelukysymyksiä. Hänen tutkimustaan siivittää kysymys siitä, että mikäli näennäisen käyttämätön tai joutilas alue sisältää graffititaidetta, mitä tulisi tietää ja huomioida ennen kuin aluetta aletaan purkaa tai uudelleenrakentaa.

Lennollaan Ylinen puhuu Tampereen Santalahden ja Hiedanrannan esimerkeistä sekä yleisesti graffitialueiden taiteellisista ja kulttuurisista merkityksistä.

Luento järjestetään to 2.4.2020 klo 17.30-19. Paikkana Kangasala-talon valtuustosali. Luennon järjestävät Kimmo Pyykkö -taidemuseo ja Valkeakoski-opisto. Luento on maksuton ja kaikille avoin.

Lue lisää ›

Luennot liittyvät graffiti- ja katutaidetaustaisen kuvataiteilija Jussi TwoSevenin All Is One -näyttelyn oheisohjelmaan. Näyttely on esillä Kimmo Pyykkö -taidemuseossa 25.1. – 17.5.2020.

Lisätietoja:

intendentti Soila Kaipiainen
p. 050 502 1036
soila.kaipiainen@kangasala-talo.fi
Kimmo Pyykkö -taidemuseo
www.kimmopyykkotaidemuseo.fi

Tapahtumapäivinä:
info@kangasala-talo.fi
p. 040 7730148

Kuinka voimme auttaa?

Asiakaspalvelu ja lipunmyynti Ryhmä- ja
yritysmyynti
040 773 0148 0400 304 530
info@kangasala-talo.fi myyntipalvelu@kangasala-talo.fi

Kimmo Pyykkö -taidemuseossa tapahtuu

Tilaa tapahtumat sähköpostiisi
Uutiskirje lähetetään noin neljä kertaa vuodessa.

Seuraa meitä:

© 2019 Kangasala-talo Rekisteriseloste