Erika Adamssonin DECADES – vuosikymmeniä avautuu Kimmo Pyykkö -taidemuseossa lauantaina 10.6.2023

Kimmo Pyykkö -taidemuseon kesän näyttely on turkulaisen Erika Adamssonin DECADES – vuosikymmeniä, joka esittelee poimintoja taiteilijan työskentelyn eri vuosikymmeniltä. Näyttely painottuu viime vuosien maalauksiin, joista uusimpien innoittajana on toiminut Kangasalan urkutehtaan 180-vuotinen historia.
Erika Adamsson: DECADES – vuosikymmeniä -näyttely Kimmo Pyykkö -taidemuseossa 10.6. - 27.8.2023.

Erika Adamsson: Punainen tunnelma (Petäjikkö) 2022. Öljy pleksille, 100 x 113. Kuvaaja: Erika Adamsson

Erika Adamssonin DECADES – vuosikymmeniä on ­laaja yksityisnäyttely, joka esittelee poimintoja taiteilijan työskentelyn eri vuosikymmeniltä painottuen viime vuosien maalauksiin. Aika, nostalgia ja eri vuosikymmenten tunnelmat ovat keskeistä Adamssonin taiteessa. Uusimpien teosten innoittajana on toiminut 180 vuotta sitten perustettu Kangasalan urkutehdas. Vanhat mustavalkoiset valokuvat sen historiasta ovat toimineet lähteinä maalauksille, joissa sivellin liukastellen ja välillä tarkentaen luo hetkiä menneestä ajasta pleksille ja alumiinille. Näyttelyä on tukenut Taiteen edistämiskeskus ja sponsoroinut Alumeco.

Erika Adamsson (s.1973) on turkulainen taidemaalari, joka on valmistunut Turun Piirustuskoulusta 1996. Hänen teoksiaan on ollut esillä niin yksityis- kuin kokoelmanäyttelyissäkin, mm. Tikanojan taidekodissa Vaasassa, Espoon modernin taiteen museossa EMMA:ssa, Forum Boxissa Helsingissä ja Makasiini Contemporaryssa Turussa. Kesällä 2023 Adamssonin teoksia on esillä Kimmo Pyykkö -taidemuseon lisäksi mm. Galleria Vinhassa Ruovedellä. Adamssonille myönnettiin Suomen Taideyhdistyksen William Thuring nimikkopalkinto 2018.

Erika Adamsson: DECADES – vuosikymmeniä on esillä Kimmo Pyykkö -taidemuseon 1. ja 2. kerroksessa 10.6.-27.8.2023. Avajaiset järjestetään 10.6.2023 klo 14 alkaen Kangasala-talon Konserttisalissa, jossa näyttelyn tervehdyssanat lausuu Kimmo Pyykkö -taidemuseon intendentti Soila Kaipiainen. Näyttelyn avaa ekonomi Torsti Tulenheimo, jonka jälkeen on Erika Adamssonin taiteilijapuheenvuoro. Avajaiset jatkuvat Kimmo Pyykkö -taidemuseossa, jossa etnomusikologi Petra Käppi soittaa näyttelyssä esillä olevaa Kangasalan urkutehtaan urkuharmonia klo 15 alkaen. Ohjelmistossa kansanmusiikkia ja instrumentaaleja.

Mediatilaisuus järjestetään perjantaina 9.6.2023 klo 14 Kimmo Pyykkö -taidemuseon 1. ja 2. kerroksessa. Erika Adamsson esittelee näyttelynsä DECADES – vuosikymmeniä median edustajille.

Lue lisää

Erika Adamsson: DECADES – vuosikymmeniä Kimmo Pyykkö -taidemuseon verkkosivuilla ›
Erika Adamssonin kotisivut ›

Medialle

Mediakuvat löytyvät sivuiltamme. Kuvia ei saa rajata. Pidämme median edustajille tutustumiskierroksia näyttelyyn. Otathan yhteyttä museolehtori-tiedottajaan ajan sopimiseksi.

Lisätietoja:

Liisa Ahlfors
museolehtori, tiedottaja
040 773 0196
liisa.ahlfors@kangasala-talo.fi
Kimmo Pyykkö -taidemuseo
Kangasala-talo

Kangasala-talo on vuoden 2015 alussa avattu kulttuurikeskus, joka sijaitsee Kangasalan keskustassa 20 minuutin ajomatkan päässä Tampereen keskustasta. Kangasala-talossa sijaitsee 290-paikkainen konserttisali Kangasala-sali, Kimmo Pyykkö -taidemuseo sekä Kangasalan valtuustosali. Kangasala-talo Oy järjestää konsertteja ja muita kulttuuritapahtumia useille kohderyhmille ja vastaa Kimmo Pyykkö -taidemuseon sekä elokuvateatteri K-Kinon toiminnasta. Kangasala-talo Oy tarjoaa myös kokous-, juhla- ja ohjelmapalveluita. Arkkitehtuuritoimisto Heikkinen-Komosen suunnittelemalle Kangasala-talolle myönnettiin Vuoden betonirakenne 2015-palkinto ja Betonijulkisivu 2015 -arkkitehtuuripalkinto. Rakennus oli ehdolla vuoden 2015 Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon saajaksi.

Kuinka voimme auttaa?

Asiakaspalvelu ja lipunmyynti Ryhmä- ja
yritysmyynti
040 773 0148 0400 304 530
info@kangasala-talo.fi myyntipalvelu@kangasala-talo.fi

Kimmo Pyykkö -taidemuseossa tapahtuu

Ole hyvä ja täytä alla oleva lomake liittyäksesi postituslistalle. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Seuraa meitä:

© 2019 Kangasala-talo Rekisteriseloste