Erika Adamsson käy läpi työskentelynsä eri vuosikymmeniä Kimmo Pyykkö -taidemuseon taiteilijatapaamisessa

Lauantaina 8.7.2023 klo 13–14.30 Erika Adamsson esittelee taiteellista työskentelyänsä viimeiseltä neljältä vuosikymmeneltä. Taiteilijatapaaminen alkaa Erika Adamssonin opastamalla kierroksella DECADES – vuosikymmeniä -näyttelyssä ja jatkuu museolehtorin haastattelulla Kimmo Pyykkö -taidemuseon 2. kerroksessa. Myös yleisöllä on mahdollisuus esittää kysymyksiä. Vapaa pääsy!
Erika Adamssonin taiteilijatapaaminen Kimmo Pyykkö -taidemuseossa 8.7.2023.

Erika Adamsson, kuva: Renja Leino

Lauantaina 8.7.2023 klo 13–14.30 Kimmo Pyykkö -taidemuseon DECADES – vuosikymmeniä -näyttelyn taiteilija Erika Adamsson esittelee taiteellista työskentelyänsä viimeiseltä neljältä vuosikymmeneltä.

 

Erika Adamssonin DECADES vuosikymmeniä on ­laaja yksityisnäyttely, joka esittelee poimintoja taiteilijan työskentelyn eri vuosikymmeniltä painottuen viime vuosien maalauksiin, joista uusimpien teosten innoittajana on toiminut 180 vuotta sitten perustettu Kangasalan urkutehdas. Vanhat mustavalkoiset valokuvat sen historiasta ovat toimineet lähteinä maalauksille, joissa sivellin liukastellen ja välillä tarkentaen luo hetkiä menneestä ajasta pleksille ja alumiinille. Nostalgiasta viehättyneen taiteilijan Erika Adamssonin maalaukset ovat jo useamman vuoden ajan saaneet innoituksensa näyttelypaikan kulttuurihistoriasta.

 

 

Erika Adamsson (s.1973) on turkulainen taidemaalari ja opiskellut Turun Piirustuskoulussa 1992–1996. Ensimmäinen, laaja museonäyttely hänellä oli Tikanojan taidekodissa, Vaasassa 2022 ja samana vuonna hän oli esillä Espoon modernin taiteen museo EMMA:ssa Kosketus -kokoelmanäyttelyssä. Taiteilijalla on ollut lukuisia yksityisnäyttelyitä, mm. galleria Forum Boxissa Helsingissä ja galleria Makasiini Contemporaryssa Turussa.  Adamssonille myönnettiin Suomen Taideyhdistyksen William Thuring nimikkopalkinto 2018. Kuvataiteilijan ammatin ohella hän toimii maalauksen vastuuopettajana Turun Taideakatemiassa.

Erika Adamssonin taiteilijatapaaminen lauantaina 8.7.2023 klo 13–14.30 Kimmo Pyykkö -taidemuseossa. Taiteilijatapaaminen alkaa Erika Adamssonin opastamalla kierroksella DECADES – vuosikymmeniä -näyttelyssä ja jatkuu museolehtorin haastattelulla Kimmo Pyykkö -taidemuseon 2. kerroksessa. Myös yleisöllä on mahdollisuus esittää kysymyksiä. Vapaa pääsy!

 

Erika Adamsson: DECADES vuosikymmeniä esillä Kimmo Pyykkö -tademuseon 1. ja 2. kerroksessa 10.6.-27.8.2023.

 

Lue lisää

 

https://kimmopyykkotaidemuseo.fi/nayttelyt-ja-tapahtumat/

 

http://www.erika-adamsson.com/

Kuinka voimme auttaa?

Asiakaspalvelu ja lipunmyynti Ryhmä- ja
yritysmyynti
040 773 0148 0400 304 530
info@kangasala-talo.fi myyntipalvelu@kangasala-talo.fi

Kimmo Pyykkö -taidemuseossa tapahtuu

Ole hyvä ja täytä alla oleva lomake liittyäksesi postituslistalle. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.

Seuraa meitä:

© 2019 Kangasala-talo Rekisteriseloste