Elävän mallin piirtämistä Piirustusilloissa Maarit Blomqvistin ohjauksessa. To 11.2. klo 17.30−19 teema: Croquispiirustusta puetusta mallista

Kimmo Pyykkö -taidemuseossa järjestetään kevään aikana kolme maksutonta piirustusiltaa, ohjaajana tamperelainen taidemaalari-kuvataiteilija Maarit Blomqvist, TaM. Elävän mallin piirustusilloissa tehdään mallista nopeaa croquispiirtämistä, jossa asennot vaihtelevat noin yhdestä minuutista viiteen minuuttiin. Croquisharjoitukset ovat piirtäjien alkuverryttelyä ja joskus piirtämisen syvintä ydintä. Lisäksi tehdään pitempiä asentoja, joissa mallia ehtii tehdä tarkemmin.
Piirustusiltoja Kimmo Pyykkö -taidemuseossa helmi-/maaliskuussa 2021.

Piirustusilloissa voi myös käyttää akvarellitekniikkaa piirtämisen lisäksi. Kuva: Maarit Blomqvist

Piirustusillat ovat avoimia kaikille. Piirtimen voi valita vapaasti, esim. lyijykynä, hiili tai liidut. Mukaan kannattaa ottaa omat piirustusvälineet, mutta museolta saa myös lainaksi tarvikkeet. Halutessa voi ottaa mukaan myös siveltimen ja vesivärit, ja työskennellä piirustuslehtiön kanssa tai käyttäen piirustusalustaa, joita saa lainaksi museosta.

Kevään 2021 piirustusillat:

to 11.2. klo 17.30−19 Teema: croquispiirustusta puetusta mallista
to 25.2. klo 17.30−19 Teema: alaston malli
to 18.3. klo 17.30-19 Teema: ikäihminen

Meneillään oleva Kimmo Pyykkö -taidemuseon näyttely Naisten kuvia – teoksia Heinon taidesäätiön kokoelmasta vie katsojan mukanaan taiteen nykyhetkeen ja avaa ovia taidehistoriaan teosten teemojen kautta. Naiset näkyvät näyttelyssä sekä taiteilijoina että teoksissa kuvattuina kohteina. Naiseus, siihen liittyvät roolit ja kehollisuus ovat keskeisiä teemoja teoksissa. Näyttelyssä on mukana teoksia 33 taiteilijalta, sisältäen valokuvia, piirroksia, maalauksia ja veistoksia. Näyttely toteutetaan yhteistyössä Kimmo Pyykkö -taidemuseon ja Heinon taidesäätiön kanssa.

Naisten kuvia – Teoksia Heinon taidesäätiön kokoelmasta -näyttely on esillä taidemuseon kahdessa kerroksessa 23.1. – 23.5.2021.

Ennakkoilmoittautuminen ja turvallinen näyttelykäynti

Noudatamme taidemuseossa viranomaisten ohjeistuksiin perustuvia käytäntöjä turvallisen näyttelykäynnin takaamiseksi. Rajoitamme osallistujamäärän korkeintaan 10 henkilöön. Piirustusillan ilmoittautumiset ennakkoon sähköpostitse taidemuseo@kangasala-talo.fi, viimeistään tapahtumaa edeltävänä päivänä. Lisätietoa koronaturvallisesta museokäynnistä sivuillamme.

Lisätietoa

Elisa Wistuba Lorca
Museolehtori, tiedottaja
040 773 0196
elisa.wistuba-lorca@kangasala-talo.fi
Kimmo Pyykkö -taidemuseo
Kangasala-talo

Kangasala-talo on vuoden 2015 alussa avattu kulttuurikeskus, joka sijaitsee Kangasalan keskustassa 20 minuutin ajomatkan päässä Tampereen keskustasta. Kangasala-talossa sijaitsee 290-paikkainen konserttisali Kangasala-sali, Kimmo Pyykkö -taidemuseo sekä Kangasalan valtuustosali. Kangasala-talo Oy järjestää konsertteja ja muita kulttuuritapahtumia useille kohderyhmille ja vastaa Kimmo Pyykkö -taidemuseon sekä elokuvateatteri K-Kinon toiminnasta. Kangasala-talo Oy tarjoaa myös kokous-, juhla- ja ohjelmapalveluita. Arkkitehtuuritoimisto Heikkinen-Komosen suunnittelemalle Kangasala-talolle myönnettiin Vuoden betonirakenne 2015 -palkinto ja Betonijulkisivu 2015 -arkkitehtuuripalkinto. Rakennus oli ehdolla vuoden 2015 Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon saajaksi.

Kuinka voimme auttaa?

Asiakaspalvelu ja lipunmyynti Ryhmä- ja
yritysmyynti
040 773 0148 0400 304 530
info@kangasala-talo.fi myyntipalvelu@kangasala-talo.fi

Kimmo Pyykkö -taidemuseossa tapahtuu

Tilaa tapahtumat sähköpostiisi
Uutiskirje lähetetään noin neljä kertaa vuodessa.

Seuraa meitä:

© 2019 Kangasala-talo Rekisteriseloste